АБА лига: Мурић одувао Тајфун

Два кола пре краја такмичења, од јуче је јасно: Партизан је дефинитивно изборио опстанак у АБА лиги, а Тајфуну је остала само тешко остварива теорија да би остали у регионалном такмичењу.

Тајфун – Партизан 65:83 (25:19, 16:24, 11:26, 13:14)

ЦЕЉЕ: Головец арена, гледалаца: 1.5 00. Судије: Обрадовић, Хордов, Радојковић.

ТАЈФУН: С. Шебић 2, М. Шебић 7, Дебелак, Држић 2, Чебулар 15, Гермек, Братож 9,  Кларк 8, Поњавић 12, Дробњак, Болчина 8, Паркер 2 (5 ск).

ПАРТИЗАН: Аранитовић, Џонс 12 (6 ск), Мурић 22 ( 5 ск, 4 ас), Маринковић 5, Витковац 9, Копривица 6 (6 ск), Магдевски,  Милутиновић 5, Вилијамс 3, Врабац 9, Вилсон 12 (5 ас).

Два кола пре краја такмичења, од јуче је јасно: Партизан је дефинитивно изборио опстанак у АБА лиги, а Тајфуну је остала само тешко остварива теорија да би остали у регионалном такмичењу. Црно – бели су одлично шутирали, искористили су велики пад домаћих у трећој четвртини, а за велику  победу је најзаслужнији сјајни, екстра распуцани Едо Мурић који је из седам покушаја за три поена само једном био непрецизан.

Почело је мини –серијама оба тима, па је након 5:0 за Тајфун, Партизан узвратио истом мером и изједначио. Не баш сјајна кошарка играла се у првој деоници, са чак 15 фаулова, па су се више гледала слободна бацања него добре акције. Ипак, Словенци су се у наставку распуцали за три поена, а четврту тројку за Тајфун у првој четвртини постигао је Поњевић у последњој секунди за плус шест свог тима.

И у другој четвртини тим из Шентјура је боље почео, те су након три минута овог периода повели са плус 9 (28:19). Ипак, словеначка екипа је врло брзо искористила бонус, па су црно – бели аутоматски добили више простора у нападу. Са друге стране, играчи домаћих више нису били тако прецизни изван линије 6,75 , па је Партизан лагано топио предност Тајфуна и након поена Џонса успео да поведе 32:31. Опет је виђено неколико мини серија оба тима, да би црно – бели, након тројке Милутиновића дошли до тада маскималних четири поена вишка (41:37), а на одмор  су отишли са кошем предности.

На паузи, играчи Тајфуна као да су се потпуно охладили, у наставку ништа им није полазило за руком. Податак да им је требало четири минута да постигну прве поене у наставку, а да је Партизан направио серију од 15:2, довољно говори шта се дешавало на терену. Црно – бели, иако нису посебно блистали, дошли су до двоцифренне предности која је константно расла. Тек два и по минута пре краја, пробудио се Тајфун, тачније тамнопути Кларк и са пет утастопнних поена смањио предност Партизана. Али, Мурић је, са друге стране, наставио да затрпава кош домаћих да би на крају треће четвртине предност Београђана износила великих плус 17.

Након нове тројке Мурића на почетку последње деонице за плус 20 гостију, било је јасно да ће бодови отићи пут српске престонице. До краја, црно – бели су одржавали восоку предност и на тај начин турбулентну сезону завршавају испунивши тренутни циљ – опстанак.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести