АБА: Звезда се реванширала Игокеи

Кошаркаши Црвене звезде лако су победили Игокеу у 23. колу АБА лиге и тако јој се реванширали са неочекивани пораз у првом делу сезоне.

Игокеа - Црвена звезда 54:74 (7:19, 23:16, 14:23, 10:16)

ЛАКТАШИ: СД Лакташи, гледалаца: 3.500, судије: Хордов (Хрватска), Вовк (Хррватска) и Мајкич (Словенија).

ИГОКЕА: Катнић 3, Пашајлић, Крстић, Кесар 3, Коматина 7, Букер 11, Милошевић 3, Шибалић 11, Радивојевић 6, Лулић, Талић, Гипсон 10.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Кинзи 5, Ребић 2, Дангубић 6, Лазић 10, Мићић, Тејић, Симоновић 17, Гудурић 5, Јовић 6, Милер 14, Цирбес 9, Штимац.

Црвено-бели су играли на махове, уз сјајан шут за три поена, што је било више него довољно да се савлада тим који се бори за опстанак у регионалном такмичењу. Почетак меча обележиле су грешке, промашаји и веома конфузна игра оба тима. Обојица тренера су у неверици гледала како делују њихови изабраници, а како су изгледали најбоље говори податак да је за седам и по минута постигнуто тек 13 поена. Тада се распуцао Симоновић и Звезда је после прве четвртине имала 12 поена предности.

Прерано су се опустили црвено-бели и Игокеа је у једном тренутку успела да приђе на само два поена заостатка, али су браниоци титуле уепали некако да зауставе налет противника и на полувреме оду са невеликим вођством. Можда је неко очекивао неизвестан меч у другом полувремену, али од тога није било ништа. Звезда је серијом 12:0 средином треће четвртине отишла на 21 поен предности и могла је мирно да одигра остатак утакмице. Домаћин је последњи пут како-тако припретио почетком последње деонице, али је тада уследила нова серија Београђана, па је тренер Радоњић у финишу могао да укаже шансу играчима са мањом минутажом. Звезду су до победе водили Симоновић са 17, Милер са 14 и Лазић са 10 поена, док су код домаћина по 11 поена постигли Букер и Шибалић.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести