Александар Палочевић: Дошло је време за иностранство

Током претходне јесени везни фудбалер Војводине Александар Палочевић наметнуо се као један од кључних играча новосадског суперлигаша.

У домаћем првенству одиграо је 20 утакмица (од 21 укупно) и постигао осам голова, чиме је, заједно с Филипом Малбашићем, био водећи стрелац екипе. Уговор с Вошом истиче му на лето, а већ сада размишља о промени средине, односно о одласку из српског фудбала.

- Сви ми који се бавимо овим послом желимо да једног дана одемо у иностранство и материјално се ситуирамо - рекао је Палочевић, којег смо затекли на одмору у кругу породице, у Јагодини. - Протеклу јесен сам искористио да се покажем у добром светлу, заједно с екипом учинио сам све да будемо што боље пласирани и мислим да сам задовољио укус навијача. Војводина ми је пуно дала, надам се да сам партијама које сам пружао и ја њој узвратио. Међутим, како то већ бива у српском фудбалу, дошло је време за одлазак из Новог Сада и верујем да ми клуб неће правити проблеме око тога. Уговор ми истиче на крају првенства и прави је тренутак да одем напоље, да клуб заради на трансферу, а и ја дођем у ситуацију да се докажем у некој од страних лига.

Имате ли конкретних понуда из иностранства, можда и из неког од домаћих клубова?
- Колико знам, постоје понуде из страних тимова и оне пристижу у Војводину. Искрено, разговоре на ту тему не водим ја, већ мој менаyер Мирко Ваван, али знам да би белгијски Генк волео да ме види у својим редовима, а озбиљне позиве имам и из Турске и Шпаније. Нисам још увек донео никакву одлуку, у овом тренутку користим време да се одморим, мада сам почео и с лакшим тренинзима како бих остао у форми. Надам се одласку већ у овом прелазном року, али су заинтересовани клубови спремни и на солуцију да потпишем предуговор с њима и на лето им се придружим као слободан играч. Што се домаћих екипа тиче, начуо сам и на појединим порталима прочитао информацију да би ме радо довела Црвена звезда, Партизан је такође заинтересован, али, понављам, превасходно размишљам о одласку у иностранство - јасан је био Александар Палочевић.

А. Предојевић

Све ће бити како ваља

У појединим медијима током протеклих дана могла је да се прочита да је Александар Палочевић спреман да потпише нови уговор са Војводином, како би клуб постигао што бољу цену приликом његовог одласка.

- Нисам размишљао на ту тему, нити сам о томе разговарао с члановима нове управе Војводине.Убеђен сам да ће и овако све бити у најбољем реду, да ће у клуб стићи одговарајућа понуда и да ми Воша неће правити никакве проблеме – верује Палочевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести