АО 2016: Ђоковић на Чунга, Троицки - Муњоз

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбрану титуле на Аустралијан опену почеће мечом против Хјон Чунга из Јужне Кореје, одлучено је жребом у Мелбурну.

Уколико Србин савлада прву препреку у другом колу играо би са победником меча Квентин Халис (Француска) - Иван Додиг (Хрватска).

Ђоковић се налази у истом делу костура као и Швајцарац Роџер Федерер, па је њихов потенцијални дуел могућ у полуфиналу турнира.

Од осталих српских тенисера, Филип Крајиновић на старту игра са Денисом Кудлом из САД и у случају да дође до треће рунде састао би се са Ђоковићем.

У истој половини жреба налази се и Душан Лајовић, који на отварању игра са Американцем Семом Кверијем.

На супротној страни костура је Виктор Троицки, а први ривал биће му Данијел Муњоз де ла Нава из Шпаније.

Јанковићева - Херцог, Ивановићева против Патерсон

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић учешће на Аустралијан опену започеће мечом против Полоне Херцог из Швајцарске, док се Ана Ивановић састаје са Аустралијанком Тами Патерсон, одлучено је жребом у Мелбурну.

Јанковићева, која је 19. носилац турнира, у случају победе над Херцог играла би са бољом из меча између Лауре Зигмунд из Немачке и Кики Бертенс из Холандије.

Уколико Ивановићева (20 носилац) савлада прву противницу, у наредној фази борила би се са победницом дуела између Јармиле Волф из Аустралије и квалификанткиње.

Бојана Јовановски налази се у истом делу костура као прве две тенисерке Србије, а на старту се састаје са Ализ Корне из Француске.

Александра Крунић је на супротној страни жреба и на отварању имаће тежак задатак са Ежени Бушар из Канаде.

Аустралијан опен игра се од 18. до 31. јануара, а укупан наградни фонд износи 44 милиона долара.

Јоровић на корак од Аустралијан опена, Гибс наредни ривал
Млада српска тенисерка Ивана Јоровић налази се на корак од пласмана у главни жреб Аустралијан опена, пошто је у другом колу квалификација победила Каји-Чен Чанг са Тајвана са 6:4, 6:2.

Последња препрека на путу ка првом учешћу на грен слему у каријери биће јој први носиоц у квалификацијама Никол Гибс из САД.

Од српских тенисерки у главном жребу налазе се Јелена Јанковић, Ана Ивановић, Бојана Јовановски и Александра Крунић.

Аустралијан опен игра се за укупан наградни фонд од 44 милиона долара.
 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести