Бабићевој злато и рекорд

Милица Бабић је освојила златну медаљу малокалибарском пушком из тростава (3 пута 20 метака) последњег дана јуниорског митинга “Стрељачке наде” у Плзењу, оборивши сениорски државни рекорд.

Заједно у репрезентацији с Невеном Армуш и Сањом Вукашиновић, освојила је и сребро у екипној конкуренцији. Тако се Србија из Чешке враћа с четири одличја.  Пре два дана Бабићева је освојила сребро ваздушном пушком, а медаљом истог сјаја у истој дисциплини окитио се и састав Бабић, Вукашиновић, Армуш.

Бабићева је у финалу “убила” фантастичних 459,4 круга, чиме је за осам десетих делова круга поправила сениорски државни рекорд Андрее Арсовић из 2015. године. Досадашњи јуниорски рекорд износио је 458,2, а био је такође у власништву Милице Бабић. Такмичарка Палилуле је у квалификацијама погодила 582 кругова, два мање од властитог државног јуниорског рекорда. Била је на добром путу да надмаши рекорд, али у завршници, у последњем стојећем ставу, је посустала (186 круга).

У финалу је била друга прича. Већим делом борбе за медаље Бабићева је била на другом месту. У гађању последњим, стојећим ставом избила је на челну позицију, на којој је и завршила такмичење и поред једног кикса 41. метком (од укупно 45), кад је погодила “осмицу” (8,4).
Екипа Србије је до сребра дошла са 1.734 круга, пет мање од државног сениорског рекорда, који је исти овај састав постигао пре нешто мање од месец дана такође у Плзењу, на сениорском митингу.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести