Бачки спој успешан на премијери

Боксери новосадске Војводине, удруженим снагама с колегама из суботичког Спартака, остварили су прву победу у премијерној сезони Регионалне лиге.

Пинк Пантер - Војводина Спартак 6:10

ШТИП: Хала спортова “Јордан Мијалков”, гледалаца: 2.000, судије: Александар Денков (Македонија), Милорад Глигић (Србија), Амер Ефендић и Нурудин Имамовић (обојица БиХ).

Резултат по категоријма - до 56 килограма: Александар Ристовски - Вељко Глигорић 0:2 (0:3), до 60: Мухамед Кадриев - Вања Бачић 0:2 (0:3), до 64: Денис Муаремовски - Алекса Глигорић 0:2 (0:3), до 69: Мартин Алексов - Дамјан Грмуша 0:2 (прекид), до 75: Гоце Јанески - Бошко Рауш 2:0 (2:1), до 81: Илце Јоноски - Денис Меметовић 0:2 (0:3), до 91: Марко Доцић - Душан Крстин 2:0 (2:1), +91: Александар Димовски - Золтан Ђараки 2:0 (3:0).

Боксери новосадске Војводине, удруженим снагама с колегама из суботичког Спартака, остварили су прву победу у премијерној сезони Регионалне лиге. Новосадско-суботички спој, пред пуном двораном и у сјајној атмосфери, победио је 10:6 на гостовању у Штипу екипу Пинк Пантера, која је окупила најбоље македонске борце. Ако је судити на основу мечева првог кола, поново је у најлепшем светлу враћен шарм племенитој вештини на простору бивше заједничке државе - Југославије.

У прве три борбе Глигорић и Бачић су били беспрекорни и до бодова  дошли максималним резултатом, односно једногласном одлука судија, док је Дамјан Грмуша прекидом остварио победу после борбе у којој је био супериоран. Имајући у виду да се Рауш састао с најбољим македонским борцем Гоце Јанеским, који је недавно изједначено боксовао с нашим олимијцем Дреноваком, пружио је достојан отпор. У првој рунди Рауш је имао иницијативу, после чега је повредио шаку, али га то није омело да се достојно супротстави Јанеском, који је на крају славио одлуком судија 2:1.

Денис Меметовић у полутешкој категорији је без проблема одбоксовао и већ тада решио питање победника. Фаворит у борби до 91 килограма, Душан Крстин за противника је имао такође дефанзивца Марка Доцића из Лесковца. Колико је борба била обострано дефанзивна говори податак да их је судија због тога опоменуо, да би на крају одлуком судија победио домаћин 2:1. У супертешкој категорији, захваљујући искуству, славио је бивши македонски репрезентативац Александар Димовски.

У следећем колу Војводина-Спартак је слободна, а потом, 23. априла, дочекује у Суботици Радник из Бијељине.

Ј. Галић
 

Резултати 1. кола РЛ

Пинк Пантер (Штип) - Војводина Спартак (Нови Сад) 6:10
Славија (Бања Лука) - Сесвете (Загреб) 4:12
Лазаревац Металац (Лозница) - Радник (Бијељина) 4:12
Лозница је била слободна.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести