Бечејци најмлађи у лиги

Некада су кошаркашице, рукометаши и футсалери играјући у прволигашкој конкуренцији пунили трибине спортске дворане „храма спортова“ крај Тисе у Бечеју,

а сада се то очекује од одбојкаша. Јер, мушки одбојкашки клуб Бечеј изборио је пролетос право да се такмичи у новоформираној Првој Б лиги, која стартује сутра. Бечејци ће у свом стандардном термину од 19 сати на прволигашкој премијери угостити Тимок из Зајечара.

- Реални смо и не очекујемо да ће бити као у српсколигашком каравану, али без обзира што имамо младу екипу верујемо да ћемо бити „тврд орах“ искуснијим ривалима. Лига је за нас потпуна непознаница, али ми се ослањамо на наш рад, таленат младића који бране боје матичног клуба и добро би нам дошла подршка са трибина, позива председник клуба Васа Џигурски љубитеље спорта да помогну младим бечејским одбојкашима.

Мада су сви очекивали да ће се Бечејци знатно појачати уласком и виши ранг такмичења, десило се супротно. Неки играчи су напустили клуб зато што због својих обавеза не могу да испуне клупске обавезе. Стигао је само либеро Даниел Хунгар из новосадског клуба Дунав волеј, а сениорима је прикључена група талентованих кадета, па ће Бечејци бити међу најмлађим, ако не и најмлађи, састав у прволигашком Б каравану. Просечна старост екипе од 17 играча је 19,5 година, а осморица нису ни пунолетна. Старосни просек „квари“ тренер - играч Никола Џигурски (31), али екипа са њим добија на искуству и квалитету. У таквој ситуацији, клупске амбиције су да се задржи статус Б прволигаша.

- У договору с руководством клуба одлучили смо да својој деци пружимо прилику да се докажу у изузетно квалитетном рангу такмичења. Велики је то ризик, али ми верујемо у рад који смо минулих година уложили у њих, а они пролетос наговестили да могу да се носе с искуснијима од себе, додаје тренер – играч Никола Џигурски.

Тренер и капитен Никола Џигурски предводи следеће играче: Маринко Војиновић, Миливој Грађин, Душан Јанузовић, Братислав Јелић, Огњен Коковић, Властимир Лукић, Алекса Марошановић, Небојша Миловац, Стефан Митровић, Филип Митровић, Милош Радованов, Ђорђе Ракић, Милош Ракић, Грујица Ћорлука, Даниел Хунгар, Веселин Џигурски. 

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести