Белоруси декласирали „орлове”

Рукометна репрезентација Србије је за озбиљно посматрање, али тешко да би и најбољи психолози света могли да детектују где је проблем.

Србија - Белорусија 27:36 (13:20)

НИШ: Дворана “Чаир”, гледалаца: 5.600, судије: Пичон и Реверет (Француска). Седмерци - Србија: 9 (5), Белорусија 4 (4). Искључења: Србија 10, Белорусија 12 минута.

СРБИЈА: Милић, Шешум 1, Ђукић 8, Ненадић 5, Радивојевић, Марковић 2, Ђорђић 5, Стојковић 2, Илић, Рнић, Зеленовић 4, Абутовић, Марсенић, Станојевић, Николић, Цупара.

БЕЛОРУСИЈА: Брука, Кулеш 2, Шинкел 1, Пуховски 8, Матскевич, Рутенка 2, Салдаценка, Никуленков 3, Шилович 6, Шумак, Јуринок 7, Баранов, Падшувалов, Каралек 7, Цитов, Бохан.

Пре само неколико дана, “орлови” су у Гдањску, пред преко 10.000 противничких навијача, победили трећепласирану екипу са последњег Светског првенства и полуфиналисту Олимпијских игра - Пољску (37:32). А онда су у Нишу, у до данас непобедивом Чаиру, глатко, без имало драме и узбуђења, претрпели катастрофу од Белорусије.

Брутално срамно делује коначни резултат ове утакмице од 36:27 (20:13) за Белорусе. Баш тако деловала је и игра, жеља и све остало када је у питању наш изабрани тим, што је неопходно да би се вратило поверење навијача. Није срамота изгубити, али јесте (не)приказати вољу, као што су то синоћ учинили наши рукометаши у Нишу. Све добро урађено у Пољској не само да је пало у воду, већ је и потонуло у муљ.

Иста селекција Белорусије је у дану када смо ми савладали Пољску изгубила од Румуније код куће 26:23. Последњу победу забележила је на Европском првнеству у јануару, када је у другој фази била боља од Македоније, а на истом такмичењу је савладала и Исланд.

Тим Јовице Цветковића није имао снаге да понови барем делић игре из Гдањска. Слика из Чаира била је више него очајна. Одбрана, почевши од голмана, тек понекад је имала решење за напад супарника, док у пољу противника нису постојали идеја, али ни агресивност. О контранападима да и не говоримо.

Дарко Ђукић је једини био на нивоу, постигавши осам голова. Петар Ненадић је додао пет, колико и Петар Ђорђић. Међутим, све је то било премало од селекције Србије, која је погнутих глава и постиђено напустила паркет нишке дворане.

Наш тим наредни меч у Групи 2 игра 4. или 5. маја против Румуније.

 

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести