Белоруси јесу квалитетни, нису и непобедиви

У повратку с успешног гостовања у Велсу, где су савладали по други пут тим Конахс кеј Номадса, фудбалери Војводине најпре су посетили Манчестер.

Искористили су прилику да обиђу дом Јунајтеда, стадион Олд Трафорд и осете дах величине једног од најбољих и најбогатијих клубова на свету. Уследило је потом дуго путовање, најпре авионом до Брисела, потом и Будимпеште, а онда и аутобусом до Новог Сада. Задржавања и процедуре на аеродромима нису нарушили одличну атмосферу, која није јењавала ни када су Новосађани, јуче нешто пре 5 сати ујутро, стигли у Фудбалски центар „Вујадин Бошков“. Очигледно, чињеница да су остали једини представник Србије у квалификацијама за Лигу Европе повисила је адреналин код ученика тренера Ненада Лалатовића, који желе да савладају и следећу препреку у овом такмичењу. Ривал је Динамо из Минска, много јачи и озбиљнији ривал него што их је Воша имала у прва два кола, али свакако да није и непобедив.

Од помоћног тренера Драгана Шарца, шеф стручног штаба Лалатовић већ је „наручио“ снимке утакмица с гостовања Белоруса, јер жели да се упозна с начином на који они играју.
- Хоћу да видим те снимке што је пре могуће, јер ме занима како играју, посебно на гостовањима – рекао је Лалатовић. – У четвртак смо домаћини Динаму, играмо пред нашим, верујем изузетно бројним гледаоцима и желим да се припремимо што боље, како бисмо пробали да продужимо боравак у Европи. Знамо да лако неће бити, али кренули смо одређеним путем и немамо намеру да на њему застајемо. Интересује ме начин на који екипа из Минска наступа у гостима, које су јој предности, а које мане и да што пре одредим састав који ће моћи да одговори тактичким замислима које будемо створили за прву утакмицу.

Екипа је већ одрадила тренинг опоравка. Прецизније, њега су имали играчи који су наступили у Рилу, док су они с мањом минутажом, односно фудбалери који нису играли против Конахс кеја, тренирали у пакленом, изузетно јаком темпу. Први пут је с њима радио и нови члан новосадског суперлигаша, нападач Милош Трифуновић, а радили су и они који нису путовали у Велику Британију.

Хтели то или не, још увек је сусрет с Велшанима био у центру пажње. Било је на стадиону Бел вју у Рилу доста ватре на терену, иако је Ненад Лалатовић инсистирао код својих ученика да такав начин игре не прихватају. Међутим, и они су људи од крви и меса, па им се догађало да у тренутку плану, да им скочи адреналин и претила је опасност да добију неки картон. Срећом, једино је Филип Малбашић уписан у бележницу судије Краловеца, па других непријатности није било.

- Баш су били прљави играчи Конахс кеја – категоричан је био Никола Трујић. – Пре Малбашићевог картона, један од домаћих играча ме је држао за врат и покушавао сам да се одмакнем од њега, следећи тренерове инструкције. Он је, међутим, ишао за мном, поново ме ухватио за врат и то сам сигнализирао арбитру. Није било санкције за Велшанина, па сам у једном тренутку ударио супарника по руци и тек тада је он одустао. Идемо даље, већ смо заборавили Велс и размишљамо о сусрету с Белорусима.

Повређених играча, што је јако добро, нема у тиму Воше. Иако их је напорно путовање поштено измучило, сви као један фокусирани су на оно што следи и истичу да им је јако добро дошло одлагање утакмице 1. кола новог првенства у Новом Пазару. Имаће времена да се одморе и добро спреме за сусрет с Динамом из Минска, а све навијаче може да храбри одлична атмосфера у екипи и вера да не постоје немогуће ствари у фудбалу. Прилику да то покажу на делу Новодсађани ће имат у четвртак од 20 часова, када буде почела прва утакмица 3. кола квалификација за Лигу Европе на стадиону „Карађорђе“.

А. Предојевић

Диригенти

У стварању добре атмосфере и правог штимунга у екипи предњаче Никола Трујић, Филип Малбашић и Иван Лакићевић, а за њима не заостају пуно ни капитен Дејан Мелег, Марко Кордић, Душан Мићић, као и остали првотимци.

Визе и Манчестер
Завршавајући посету Олд Трафорду, стадиону Манчестер јунајтеда, могле су да се чују и неке занимљиве идеје и констатације међу црвено-белима из Новог Сада.

Пошто су визу за улазак у Велику Британију сви добили на по шест месеци, неки од њих почели су да се договарају да у првом слободном термину дођу и одгледају неки од дербија Премијер лиге Енглеске, а свакако најзанимљивија била је, додуше не претерано гласно, изговорена идеја да би Војводина могла у 4. колу квалификација, можда и у групној фази Лиге Европе, за ривала да добије управо тим тренера Жозеа Муриња.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести