Без голеаде до позитивног резултата

Киша и магла у Спортском центру ФСС у Старој Пазови прате припреме најбоље фудбалске репрезентације за наредни квалификациони дуел за пласман на СП против Велса (12. новембар).

Рекло би се амбијент који ће Србију дочекати и на Оствру, у дербију кола Групе Д.- Свака утакмица има тежину, играмо поново у гостима, али сада против много јачег ривала у односу на Молдавију. Без обзира на тај податак,утакмица у Велсу ништа не решава по питању пласмана на Светско првенство.Међутим, свесни смо колико је дуел са Велсом нама важан и мислим да ћемо дочекати спремно окршај у Кардифу - истакао је на прес- конференцији Лука Миливојевић.

У нашем табору се слажу да Велс није више оно што је био у периоду када смо га два пута убедљиво савладали.- Играо сам у другом мечу у Кардифу двадесетак минута, а од тада они су доста напредовали. Дуго су на окупу, имају истог селектора, бољи су него што су били, али не мислим да су бољи од нас - јасан је везиста Олимпијакоса.

Имамо кадровских проблема у дефанзиви, одбрана ће опет претрпети промене.
- Познато је да играмо у новом систему који захтева време како би се све сложило и уклопило, али на нашу жалост то је луксуз и морамо у ходу да се прилагођавамо ситуацији. Проблем је што се  због објективних околности мењају играчи у задњој линији, али морам да нагласим да одбрана нису само три играча у задњој линији, него цео тим мора да води рачуна и о дефанзивним задацима - констатовао је Матија Настасић.

Голове постижемо лако, али их исто тако лако и примамо, а познато је да су Велшани опасни из прекида.
- Не може одговорност да буде само на тројици играча из задње линије. Они су ти који морају да почисте лопту на том делу терена, али сви ми који се налазимо испред њих морамо да онемогућимо ривала да нашој задњој линији направи проблем. И напредовали смо, уверен сам да ћемо из меча у меч бити бољи. А што се тиче прекида, радимо на томе да у том сегменту будемо успешнији од ривала.Против Аустрије смо деловали добро, нема разлога да тако не буде и у Кардифу - поручио је Миливојевић.

У маневар се најзад враћа Немања Матић који може да повеже све линије тима.
- Све линије тима ће бити на искушењу и сви морамо на терену да радимо заједно а онда да сачекамо прави тренутак и угрозимо њихов гол. Повратак Матића је квалитет плус за екипу, то је барем јасно. Имају добре појединце, пре свих то је Бејл, али ми смо фокусирани на нас и оно што ми треба да урадимо - напоменуо је Настасић.

У игри Велса све се врти око сјајниг Бејла.
- Упознати смо са његовим врлинама, посебну пажњу ћемо обратити на прекиде, Бејлове  лопте нису пријатне ни за једног голмана, па тако ни за Стојковића. На нама је да правимо што мање прекршаја у опасним зонама и не пружамо Бејлу могућност да нас угрози - упозорава штопер Шалкеа.
Наши су нас на старту квалификација навикли на голеаде, може ли се нешто слично догодити у Кардифу?

- Искрено, не бих волео. Треба да идемо на победу, али да сачувамо пре свега наш гол. Ми знамо где су они опасни, али оно што смо гледали током свих анализа, мислим да имамо велике шансе да будемо задовољни коначним епилогом. Уверен сам да ће тако бити, да ћемо остати непоражени, а можда и победимо - најавио је Лука Миливојевић.Селекција Србије у петак у преподневним сатима одлази пут Кардифа.

З. Рангелов

 

Велс и Србија, некад и сад

Пре неколко година Велшане смо убедљиво два пута поразили (6:1 и 3:0), а они су догурали потом до полуфинала ЕП, док је наш тим тонуо све дубље.
- Невероватно је да су они од тада променили можда два или три играча, а опет су напредовали са истим селектором. Ми смо, за разлику од њих, остали у месту, пропустили два-три велика такмичења, изгубили корак у односу на друге и сада се полако враћамо. Надам да ћемо и после Кардифа остати на првом месту. А, да ли смо пре старта квалификација веровали у овакав почетак? Да, знали смо да је група тешка, али рекли смо себи да идемо од утакмице до утакмице и да морамо само да останемо сконцентрисани.Сложили смо се да је потребно да још више радимо на себи како бисмо добро деловали на терену и елиминисали грешке које су нас раније коштале пласмана на велико такмичење - искрен је Матија Настасић.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести