Без императива победе

Ватерполисти Војводине су у суботу у наставку Регионалне лиге одиграли у Дубровнику меч са прваком Европе, Југом и изгубили са 17:5, а већ у петак у 9. колу дочекују још једну јаку екипу из Хрватске, ријечко Приморје.

Једномесечну паузу Војводина је искористила да одради базичне припреме, као и да обнови енергију и санира повреде. Тренер Војводине Владимир Цукић је истакао да је током припрема првом тиму прикључено и десетак играча из Дунава како би се проверило на кога може да се рачуна у будућности за први тим Војводине.

- После одигране утакмице у Дубровнику очекује нас дуел са Приморјем. Ријечани су прошле године играли финале са Југом и већ петнаестак година се налазе у завршницама европских такмичења. Иако, ове сезоне немају тако јак тим ипак су добар колектив, а окосницу екипе чине један од најбољих центара света Румун Козмин Раду, уз Аустралијанца Натана Паџера и Анту Вукчевића. Као и до сада од играча тражим да дају и више од максимума када играју код куће, као и да испоштују све задатке и буду дисциплиновани, нарочито у одбрани. Резултат нам није императив, али добра игра јесте – истакао је Цукић.

Марко Тркуља се после полусезоне у Сентешу вратио у Војводину, где ће остати до краја ове сезоне.
- Мотив и жељу имамо, играмо у нашем базену и граду и очекујем веома занимљиву утакмицу. Неће бити лако, али даћемо максимум. Имамо квалитет да можемо да им парирамо, од нас све зависи и нећемо се предати унапред – рекао је Тркуља.

Голман Милан Виторовић се сложио да ће екипа дати све од себе.
- Оставићемо срце у базену, то могу да обећам и да ћемо се трудити да испоштујемо све договоре. Желим овом приликом и да апелујем на челнике Регионалне лиге да убудуће обрате пажњу када је у питању календар такмичења, па да се не играју утакмице на велике православне празнике. Утакмице се играју због публике – казао је Виторовић.

Меч између Војводине и Приморја игра се од 18.45 часова у базену Слана бара, уз пренос на ТВ Арена, и тиме ће бити окончан први део сезоне у Регионалној лиги. Већ у уторак Новосађани дочекују Јадран из Херцег Новог, од којег су у првом делу поражени са 9:5.

Г. Маленовић

Петак

Војводина – Приморје  (18.45)
Јадран (С) – Југ  (20.15)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести