Без опуштања са Сенегалом

Српске кошаркашице одиграће у недељу од 20.30 утакмицу против Сенегала за улазак у четвртфинале Олимпијског турнира у Рију. После победе над Кином,

прве репрезентације Србије у историји женске кошарке на Олимпијским играма, наше кошаркашице су све мисли усмериле на дуел који их данас очекује.Тријумф у последњој утакмици у групној фази одвео би изабранице Марине Маљковић у четвртфинале, међу осам најбољих селекција у Рију.

Афричка репрезентација уписала је до сада четири пораза са укупном кош разликом -166, али то никако не заварава нити опушта наше кошаркашице, које су свесне да само уколико понове игру из дуела против Кине могу да остваре нову победу.- Желим да наставимо у оваквом ритму и оваквом амбијенту. Нема опуштања, морамо да прикажемо нашу најбољу игру да би победиле репрезентацију Сенегала.

У питању је актуелни шампион Африке и тим који доминира годинама на континенту. Добро познајем већину њихових играчица, две најбоље сам тренирала у Француској. Имају чврст карактер и сигурно ће дати све од себе да нас победе, што би им био први тријумф на турниру -  истакла је селекторка Марина Маљковић.

Сенегал је требало да буде противник Србије у Београду у припремној утакмици крајем јула, међутим због проблема у организацији пута, афричка селекција није стигла у српску престоницу.Пред последње коло, у групи А су познати сви учесници четвртфинала. Са прве позиције међу осам најбољих ће Аустралија, чији дуел против Белорусије нема такмичарски значај. Француској победа против Јапана доноси другу позицију, док ће се у супротном, уз евентуални тријумф Турске против Бразила правити круг Француске, Јапана и Турске.

У Б групи Сједињене Америчке Државе су првопласиране, па ће се у последњој утакмици против Кине спремати за четвртфинале. Шпанија и Канада ће у директном дуелу одлучити који ће тим даље са друге, а који са треће позиције. Србију уводи у четвртфинале само победа против Сенегала, који је због убедљивог пораза од Кине изгубио практично сваку прилику да настави такмичење у Рију.

Г. К.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести