Биће голова на пролеће

Фудбалери Црвене звезде су најтежи испит у досадашњем делу припрема, а први на Кипру, успешно положили. Савладана је тврда и неугодна екипа Атлантаса(2:1),

високо котирана у литванском шампионату.

- Добра провера за нас. Остаће ми у сећању да смо одиграли утакмицу у врло тешким временским условима. Смењивали су се киша и сунце, дувао је и јак ветар све време. У првом полувремену литванска екипа се показала доста добро, чврсто и организовано у одбрани. Нисмо могли да пробијемо бункер и после једне наше мале грешке дошли су до вођства из пенала- каже сјајни Марко Грујић.

У другом делу утакмице ступио је на сцену млади репрезентативац, потрвдивши своју високу класу, односно да Ливерпул није улудо потрошио милионе евра. Готово рутински је два пута матирао ривала за нови тријумф.

- Наметнули смо наш стари систем игре, притисли их пресингом, дали два гола.  Радује ме ефикасност, настављамо са радом после слободног дана који нам је пријао. И тренер Божовић констатовао да смо одрадили одличан тренинг.

Доласком Ле Талека нова улога намењена је за Грујића.
- Променио сам позиција у тиму, мало сам офанзивнији него јесенас. Ближи сам голу и то ме весели. Више ћу шутирати, ближи сам асистенцији и поготку и то је оно што ћу радити у пролећном делу. Наравно, трудићу се да проигравам саиграче, а не само да погађам мрежу. Мислим да ћу наставити у добром ритму –  најавио је  Грујић.

З. Рангелов

Јовановић на Кипру

На столу су биле две примамљиве понуде (Бордо и Зенит), чекала се реализација трансфера али је Вукашин Јовановић преломио, спаковао кофер и прикључио се црвено- белима на Кипру.

- Готово две недеље је трајала прича око Бордоа, па исто толико дана сторија око Зенита. Ту сам највише ја изгубио, јер нисам био фокусиран на тренинге. Размишљао сам шта је најбоље за моју каријеру, појављивали су се многи саветници. Нисам се договорио ни са једним клубом, требало је раније да дођем овде али се неке ствари нису поклопиле. Одржавао сам форму, једва чекам да се укључим у тренажни процес и надокнадим пропуштено. Конкуренција на месту штопера је појачана, борићемо се па ко буде заслужио добиће своју шансу- објаснио је Јовановић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести