Битке за мајсторице

Да ли ће у суботу бити познати финалисти плеј-офа ватерполо првенства Србије? Одговор на ово питање стићиће после других мечева полуфинала, у којима снаге одмеравају

Раднички из Крагујевца и шампион Партизан, односно Војводина и Црвена звезда. Београдски тимови су остварили убедљиве победе у првим сусретима (Партизан славио 9:2, Звезда 11:5), али из редова Крагујевчана и Новосађана најављују да ће тек мајсторице дати одговор на непознаницу око финалиста.

- И против Шапца у четвртфиналу смо били у истој ситуацији, сви су нас отписали, а ми смо се попут феникса издигли и долетели до четири најбоље екипе у Србији. Надам се да ће тако бити и против Звезде - уверен је Војводинин тренер Владимир Цукић.Стратег Новосађана ниједног тренутка не спори убедљиву победу Црвене звезде, која је одлично укомпонована и физички спремна екипа.

- Највећи проблем је било то што ми нисмо били на највишем нивоу и што нисмо пружили максимум. Зато ћу тражити од момака да одиграју најбоље што могу, буквално као да је то последња утакмица првенства и само са огромном жељом можемо да дођемо до циља. Тако бисмо на најлепши начин крунисали ову за нас добру сезону. Ова младост која је показала сјајне партије кроз Регионалну лигу, национални куп и плеј-оф заслужује и оргомну подршку са трибина - нагласио је Цукић.

И капитен Никола Марић потврђује да је Звезда јача физички и искуствено, али да је највећи проблем што су они подбацили у првом сусрету.
- Нисмо искористили наше шансе,правили смо несхватљиве грешке и што је најважније нисмо испоштовали договорене задатке. Имамо прилику за поправни и надам се најбољем. Нема сумње да ћемо дати све од себе да останемо у игри и позвао бих ватерполо заљубљенике да дођу јер сам уверен да ће уживати у ватерполо спектаклу - уверен је Марић.

Према речима првотимца Мирела Ћатовића, није добро да се учи из сопствених грешака, али кад се већ мора онда није тешко.
- Не смемо поново да дозволимо да ниједном не искористимо играча више. Правили смо такозвани вишак, али једноставно смо тада остајали без шута. Увидели смо где смо грешили, радили смо на томе да то исправимо. Потребна нам је наша велика жеља за успехом  и подршка са трибина - нагласио је Ћатовић.Утакмица на Сланој бари игра се од 19 часова.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести