Боаће прижељкује што више голова

После дана паузе, фудбалери Црвене звезде су на припремама на Кипру данас одрадили два тренинга. Кадровска ситуација је повољна.
ricmond-boace
Фото: Tanjug

Андрија Луковић и Вања Вучићевић су нормално радили после паузе због лакших повреда. У пун тренажни процес вратио се и Предраг Сикимић, који је због проблема са задњом ложом радио смањеним интензитетом. Једина невоља везана је за младог репрезентативца Михајла Ристића, који се вратио у Београд да би наставио с терапијама и што пре се опоравио од повреде лигамената чланка десне ноге.

Звезда ће данас имати један тренинг, док ће у петак, у 14 сати, одиграти тренинг утакмицу против украјинске Зирке.

У центру пажње и даље се налази Ричмонд Боаће, нови вођа напада црвено- белих, који се на два меча три пута уписао у листу стрелаца. Повремени репрезентативац Гане полако схвата тежину Звездиног дреса.

- Ово су припреме, али се ипак види да су играчи агресивни, одлучни, желе да победе. Пре утакмице с Арисом, у свлачионици сам чуо не смемо да изгубимо, морамо да победимо. Сви размишљају тако - о победи. Драго ми је да сам део групе која размишља на овај начин и која је позитивна. Не волим да губим. Кад изгубим, чак и не једем. Као и моји нови саиграчи и ја увек желим да побеђујем - рекао је Боаће.

Индивидуалне вредности луцидни нападач ставља у службу колектива.

- Увек ћу да одам захвалност саиграчима, јер без њих не бих успео. Они вам додају лопту, а ви би требало да урадите нешто с њом. Функционишемо као тим. И после гола, морате да радите за тим. Не морам ја увек да будем стрелац, битно је да тим побеђује - поручио је Боаће.

Самопоуздање код нападача расте с бројем постигнутих голова.

-  Кренуло је добро, али не волим да прогнозирам колику ћу пута погодити мрежу у сезони.. Ако ми Бог то дозволи, даћу их 20. Сваки нападач машта о што већем учинку, ја размишљам само о головима, како бих помогао мом тиму. То је суштина фудбала. Знам доста и о веома важној утакмици која ускоро следи против Партизана и верујем да могу да им направим проблем - закључио је Боаће, који ће предводити напад шампиона током пролећа.

З. Рангелов

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести