Бобана Величковић на седмом месту

Бобана Величковић је освојила седмо место у гађању

ваздушним пиштољем, на Олимпијским играма. Она је испала у другој елиминационој фази после резултата од 94,6 кругова, што је само за 0,6 било слабије од шестопласиране Соње Франкет из Шпаније. Бобана је постигла леп резултат, а бољег пласмана ју је коштао лош почетак финала. После шест серија налазила се на последњем, осмом месту. Наредним хицем „убила“ је максималних 10,9 кругова и искористила кикс до тада седмопласиране Рускиње Коршунове, која је погодила осмицу. Преузела јој је седмо место, па је Рускиња такмичење завршила као осма, после осме серије.

Пред 10. серију, када испада седмопласирана, наша стрелкиња је заостајала један и по круг за седмопласираном Шпанкињом Соњом Франке. Десетим хицем погодила је 10,5. Ипак, само је на 0,6 кругова смањила заостатак за ривалком из Шпаније, остала је седма и завршила такмичење.

После финала Бобана је казала да ју је спутала трема.

– У првих шест хитаца се нисам најбоље снашла. Рука је дрхтала, трема је била превелика. Кад сам се смирила, све је дошло на своје место. Последња четири хица сам отпуцала онако како могу, али било је касно. Већ сам имала велики заостатак, нисам успела да га надокнадим. Циљ ми је био пласман у финале. Али, када дођете међу осам најбољих, амбиције расту, постављају се виши циљеви – рекла је Бобана.

Златну медаљу освојила је Кинескиња Менгшуе Жанг, сребро је припало Виталини Бараташкини из Русије, која је била најбоља у квалификацијама (390 кругова), а бронза Ани Коратаки из Грчке. Иначе свих осам финалисткиња су дебитовале на Олимпијским играма.

Величковићева је у финале ушла као шеста, са 385 кругова. Одлично је почела, у првој серији погодила 98 кругова. Потом је у другој имала пад (93), али вратила се у добар ритам и стигла до финала.

Друга наша представница у овој дисциплини Зорана Аруновић заузела је 11. место са 382 круга, а до финала су јој недостајала два круга. Она је имала лошу прву серију, а како је такмичење одмицало гађала је све боље. Ушла је у конкуренцију за пласман у финале, а трку за место међу осам најбољих изгубила је највише због три „деветке“ заредом у последњој, четвртој серији.

Данас на ватрену линију излазе Милутин Стефановић и Миленко Себић у такмичењу ваздушном пушком.

Г. М.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести