Бодови после драме и маратона

Јапан – Србија 2:3 (23:25, 25:20, 25:17, 25:27, 8:15)

КЈОТО: Хала „Шимадзу арена“, гледалаца: 6.500, судије: Марошек (Пољска), Рене (Аргентина).

ЈАПАН: Мијашита, Отаке 9, Сато (л2), Набеја, Јамагучи, Кога, Шимамура 12, Марујама (л1), Ебата 21, Сакода, Танака 17, Зајасу, Иноуе 15, Таширо 3.

СРБИЈА: Буша, Бракочевић, Живковић, Малешевић 4, Михајловић 24, Огњеновић 3, Вељковић 16, Николић, Стевановић, Рашић 18, Поповић (л1), Ћебић (л2), Бошковић 18.

Пао је и Јапан у Кјотоу. Србија је после драме и маратона у пет сетова, дошла до четврте победе и надомак пласмана на финални турнир. Већ је постала навика да наше најбоље одбојкашице у Гран прију играју тај - брејк, мада су  биле у изгубљеној позицији у четвртом сету.

Водио је Јапан 2:1 и 24:21, али је Тијана Бошковић у преломним тренуцима сачувала хладнокрвност и уз Михајловићеву и Вељковићеву донела прву сет лопту (25:24) за изједначење, али је искоришћена друга, која је овај меч одвела у пети сет.

А тамо више није било дилеме. Нарочито од тренутка кад су Јапанке на 9:8 погрешиле у контри (Ебата погодила антену). Србија је загосподарила ситуацијом и у серији од 6:0 дошла до победе, прелепим кувањем Огњеновићеве.

А све виђено у претходна три и по сета, није била игра на коју су нас навикле наше најбоље одбојкашице. Први период је освојен „на мишиће”, уз доста проблема на пријему. Касније су дошле и грешке у нападу, па и на сервису и Јапан је повео 2:1. Истини за вољу, имала је Бошковићева контру у трећем периоду, при вођству Азијаткиња 18:17, али је испуцала у аут и дала Јапанкама тону самопоуздања.

На срећу, која је на овом мечу била наш савезник, Србија је смогла снаге добије овај сусрет и реваншира се Јапану за пораз у Рију. Узет је још један вредан скалп, на месец и по дана до почетка Олимпијских игара. Ако нам Јапан буде ривал у четвртфиналу, верујем да ћемо знати како да дођемо до победе.

М. Р.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести