Богдан Планић потписао на две и по године

Коначно су завршени сви разговори, а онда решене и папиролошке формалности око преласка Богдана Планића из ОФК Београда у редове Војводине.

Снажни централни бек, висок 190 цм, у раним поподневним сатима стигао је у Нови Сад и ставио потпис на уговор с црвено-белима, чија дужина је прецизирана на две ипо године, те се одмах ставио на располагање тренеру Ненаду Лалатовићу. Дојучерашњи капитен „романтичара” с Карабурме рођен је 1992. године и, без сумње, представљаће освежење, а верујемо и појачање за одбрану новосадског суперлигаша.

Током каријере, рођени Ужичанин носио је дресове Златибора из Чајетине, Слободе из Ужица, Жаркова, Јединство путева из Ужица и у два наврата ОФК Београда, а једну полусезону провео је у Црвеној звезди за коју је уписао пет наступа.

На јучерашњем поподневном тренингу фудбалера Војводине Богдан Планић и други новајлија, Милош Трифуновић, упознали су са новим саиграчима, а навијачи новосадског тима од обојице очекују да допринесу партијама тима за који навијају, како у Европи, тако и у домаћем првенству. Пошто је током лета клуб из Новог Сада остао без Радована Панкова и Лазара Росића, Планић ће, у пару са Владимиром Ковачевићем, а у сарадњи и са Дарком Пушкарићем, па и Немањом Милетићем, допринети сигурности централног дела црвено-беле одбране, док се од Трифуновића очекује да појача напад Лалатовићеве екипе.

То је посебно важно пред прву утакмицу 3. кола квалификацију за Лигу Европе која се у четвртак од 20 часова игра на стадиону Карађорђе и у којој Новосађани дочекују Динамо из Минска. Наравно, пресудну улогу одиграће процена шефа и чланова Стручног штаба колико су двојица новопридошлих фудбалера физички спремни да одговоре обавезама.

A. Предојевић
 

Tренинг на „Карађорђу”

Као и пред утакмице с Бокељом и Конахс Кејом у квалификацијама за Лигу Европе, фудбалери Војводине  ће у уторак тренирати на стадиону Карађорђе. Ова пракса показало се доста добро, јер црвено-бели имају прилику да осете терен и максимално спремни дочекају важну утакмицу са белоруском екипом. Почетак тренинга заказан је за 20 часова.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести