Бојан Настић: Још пет утакмица до магичне бројке 100

Тврд и смрзнут терен били су разлози што је тренер Војводине Ненад Лалатовић одлучио да се не одигра утакмица са Оџацима, па су фудбалери и у среду и четвртак одрадили жестоке тренинге.

Један од играча који предњачи у беспрекорном извршавању постављених задатака је млади репрезентативац Србије, леви бек Бојан Настић (21).

Били сте члан олимпијске селекције, под вођством селектора Миме Раставца, која у Шпанији одиграла пријатељски сусрет са Катаром (3:0). Какве утиске сте понели?
- Сваки пут када играм за неку репрезентативну селекцију Србије искуство је за мене више него пријатно и таква врста обавеза никада ми није тешка - рекао је Настић. - Заједно са мном у овој селекцији су били и моји саиграчи из Војводине Лазар Росић и Никола Антић, остварили смо победу и није ми сметало то што је термин утакмице наишао током зимске паузе.

Рођени сте у Власеници (БиХ), а одлучили сте се да играте за Србију?
- Имао сам понуду и из ФС БиХ, али нисам имао дилему. Боље је за мене, уједно и реалније, да играм за Србију, јер је ово моја земља.

После прве недеље припрема, како бисте оценили тренинге?
- За мене припреме нису тешке, јер сам тренирао и у репрезентацији,као и током паузе. Тренер Лалатовић инсистира на томе да овај део рада искористимо да се што боље физички спремимо, како бисмо у другом делу, у Турској, могли да се квалитетно уиграмо и спремни дочекамо почетак пролећне полусезоне.

Јесенас сте били “виђени” на Вошиним излазним вратима, али, ипак, нисте отишли у Пољску?
- Већ сам био потписао обавезу с Пољацима, као и раскид уговора с Војводином, поздравио се са саиграчима и буквално кренуо на пут. Међутим, на аеродрому сам сазнао да су се у мом несуђеном клубу поврадила двојица важних играча и да су одустали од намере да мене доведу. Определили су се за мог некадашњег саиграча из Воше Стојана Врањеша, а ја сам се вратио у Нови Сад.

Почео прелазни рок, да ли се надате да можете да се отиснете у печалбу?
- Имам уговор с Војводином на још шест месеци, а постоје неки наговештаји да за мене постоји интересовање појединих иностраних екипа. Ако се, ипак, ништа не буде догодило, волео бих да останем, у Воши сам стасао и ова средина ми одговара. Уз то, занимљив је податак да сам до сада одиграо 95 званичних сусрета за Војводину, тако да ми још само пет утакмица недостаје до бројке 100. Желим да уђем у то одабрано друштво, а спреман сам да потпишем и нови уговор с Војводином, наравно ако то и клупски челници желе - додао је Бојан Настић.

А. Предојевић

Европа увек циљ

С каквим ће амбицијама екипа ући у пролећни део првенства?
- Основно нам је намера да се, као и увек, пласирамо у Европу. Да ли ћемо то учинити кроз првенство или кроз такмичење у Купу, мање је важно, иако имамо интерни договор да покушамо да поново освојимо трофеј у Купу. Ако не буде промена у саставу, имаћемо на пролеће озбиљну екипу, а најозбиљнији ривал у Купу биће нам Партизан.

Ми ћемо водити рачуна о себи и нашим играма и навијачи могу да очекују нападачке игре Војводине, односно то да се никога нећемо плашити и да се нећемо бранити. Имамо, по мени, доста разлога за оптимизам – сматра Настић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести