Божовић: Чуда су могућа, биће Звезде и после Сасуола

Разочаравајуће издање фудбалера Звезде пре недељу дана у Ређо Емилији и тежак пораз од Сасуола (0:3) допринели су паду еуфорије

међу присталицама нашег шампиона. Нема уобичајене тензије уочи реванш сусрета плеј-офа квалификација за Лигу Европе, па остаје да се види колики ће број навијача вечерас (20,30) бити уз Катаија и другове. Реално, шансе за пролаз у групну фазу овог такмичења су скромне. Заостатак од три гола је огроман против класичног, веома квалитетног, представника италијанске школе фудбала.

- Чуда се у спорту и животу дешавају. Наш задатак је да се боримо, дамо све од себе, исправимо слику која је створена након пораза у Италији. Није једноставно, али морамо да их нападнемо. Верујем да ћемо имати подршку са трибина. Желимо да будемо победници, а било би неваспитано да кажем како ћемо славити са 4:0- рекао је тренер Миодраг Божовић.

Поуке из првог дуела су извучене.
- Нити су наши играчи толико лоши, нити су они толико добри, истина је негде на средини. Створили смо тим  преко ноћи, немамо искуства у Европи. Сви се понашају као да је Звезда стални учесник елите, а не да је имала паузу од девет година на међународној сцени. Ривал је озбиљан и стабилан клуб, пријатно изненађење у италијанском првенству, успели су да тамо добију све великане њиховог фудбала.

Пуно се говорило о тактичким промашајима Звезде у поразу у Италији.
- Извукли су нас на своју половину терена и искористили брзину коју поседују. Није било дисцплине у дефанзиви, Доналд и Полетановић нису могли да покрију огроман простор. Не знам како би се понашали да смо дуже издражили, да смо касније примили гол. Одмах је направљен негативан амбијент, као да је неко умро. Неће се Звезда угастити након Сасуола.

Ван строја је суспендовани Канга и повређени Плавшић.
- Немам већих кадровских проблема. Биће можда једна или две измене у постави. Разговараћу са играчима да видим како се осећају пре него донесем одлуку. Морамо да будемо агресивнији од ривала све време, треба нам и доза спортске среће коју ћемо заслужити правим приступом утакмици. Учинићемо све да добијемо меч- констатовао је Божовић.

Нема дилеме, у табору црвено – белих су решени да пруже максимум против Италијана како би донекле избрисали лошу слику и  створени туробни амбијент после убедљивог пораза у првој утакмици.

З. Рангелов

Биће вам досадно
Преузео је Божовић комплeтну одговорност за игру и резултате екипе на своја плећа. Признаје да га критике медија погађају.

- Писало се све и свашта. Није спорно мишљење о мом тренерском раду. Прихватам га, ево кажу да сам добар само за домаћу употребу. Неки нису ваљали ни за то. Борим се са разноразним стварима. Многи ће се обрадовати кад одем, а новинарима ће бити доасадно на прес конференцијама, спаваће углавном. Одговарам на сва питања, али имам породицу и пријатеље и није пријатно када се прочитају лажи везане за моју личност и понашање- објаснио је Божовић.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести