Божовић очекује пуне трибине и славље

Није Звезда блистала на Малти али је створила све предуслове тесним тријумфом против Валете да у уторак (20.30) успешно прескочи друго коло квалификација за Лигу фудбалских шампиона.

- Све осим наше победе би било огромно изненађење. Ако смо их тамо савладали, можемо и овде. Не смемо да их потценимо, мада је у Србији та црта  изражена. Очекујем пуне трибине, празник на стадиону - истакао је на прес конференцји тренер црвено - белих Миодраг Божовић.

Представник Малте не одступа од свог стила игре.
-  Валета увек игра дугим лоптама на шпицеве. Доста центрирају и увек се у завршници нађу три њихова играча. Тешко ће надоместити изостанак повређеног Фалконеа, а мислим да у нашој лиги немамо тако квалитетног фудбалера. Није Валета мачији кашаљ, али ни ми нисмо тако лоше изгледали у првој утакмици, без обзира на негативне коментаре које смо добили. Биће сигурно боље јер смо скинули са плећа ону стартну нервозу.

У Звездином саставу ће бити промена.
- Не знам одакле информације да ће Луковић на клупу. Знам да медији не гледају тренинге, али очигледно имају своје изворе и свака част. Моуче има добар карактер, а и ја лично волим играче из Аргентине. Они и ако нису спремни, то надокнађују жељом и борбеношћу. Вероватно ће бити стартер. Што се Виеире тиче,он увек може да реши утакмицу. Није затресао мрежу у Валети иако је имао две шансе, али биће он на оном старом нивоу, има мотива. Када је о Руизу реч, физички се боље осећа, спреман је да одигра једно полувреме, али не треба да журимо са њим, како не би изгорео као неки претходни играчи које смо убацивали а нису били спремни. Петковић није играо на Малти, али сви су они играчи Црвене звезде и ту се ништа није променило. Играће када ја будем проценио да треба, јер нам за игру на три фронта треба 25 играча, без голмана.

У мислима је већ и потенцијални ривал у трећем колу Лудогорец.
- Играчи се неће опустити размишљањем о Лудогорецу пошто још нисмо елиминисали Валету. Али, када већ причамо о том клубу, важно је рећи да њихов власник улаже  40 до 50 милиона евра, а наш дуг износи баш толико, можда мало мање. Не треба стварати велике илузије и очекивати експресан пласман у Лигу шампиона. То је процес од три године. Новац данас, нажалост, игра главну улогу у фудбалу. Лудогорец има богатог власника који може да уложи милионе, а Звезда се финансира од продаје Рајковића, Грујића и Јовановића. Уз то, у Европи је тешко играти без традиције, искуства на међународној сцени, а Звезда је нема  уназад неколико година- упозорио је Божовић.

Реванш сусрет другог кола квалификавија за ЛШ између Црвене звезде и Валете судиће Норвежани, на челу са Торе Хансеном.

З. Рангелов

Парови квалификација

Алашкерт – Динамо Тбилиси  (17)
Лепаја – Салцбург  (18)
Шериф  - Х. Бир Шева  (19)
Апоел (Никозија) – ТНС  (19)
Сеинајоки (Финска) – БАТЕ Борисов  (19)
Копенхаген – Крусадерс  (20.15)
Ц. звезда – Валета  (20.30)
Младост (Подгори.) – Лудогорец  (20.45)
Легија – Зрињски  (20.30)

Стефан Илић потписао за Звезду
Досадашњи нападач Спартака Стефан Илић, члан омладинске репрезентације Србије која је на Новом Зеланду постала првак света, потписао је данас трогодишњи уговор са Црвеном звездом, саопштено је на сајту црвено-белих.

Он ће у екипи српског шампиона појачати конкуренцију у шпицу напада где су тренутно Уго Вијера, Предраг Сикимић и тренутно повређени Петар Орландић.

Илић је друго Звездино појачање овог лета из Суботице након што је претходно стигао Стефан Милошевић, такође члан шампионског тима са Новог Зеланда.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести