Божовић: Верујем да ће нас Бачка "напасти" као и Пазар

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је данас да се нада тријумфу против Бачке у 23. колу Суперлиге и лепој увертири за вечити дерби наредног викенда.

"Бачка се налази у незавидној ситуацији и морају да пруже максимум, посебно због имена Звезде. Видим да најављују да ће нас напасти, вероватно као што је и Нови Пазар. Надам се да ће терен бити добар, да ћемо наставити нашу серију и уписати нова три бода", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је додао да је екипа 100 одсто сконцентрисана на Бачку и да нико не размишља о вечитом дербију следеће суботе.

"Идемо редом, свака утакмица је важна", рекао је Божовић и додао да неће одморити Марка Петковића, иако му прети суспензија да пропусти дуел са Партизаном.

"Нема одмора ни за једног играча, од чега би били уморни? По цео дан одмарају", у свом стилу изјавио је Божовић и додао да није забринут због одласка Зорана Рендулића у казахстански Ордабаши и чињеницом да је остао са два изворна штопера.

"Имамо доста одбрамбених играча и нападача. Неки ће отићи, неки завршити каријеру, спремамо смену генерација. Реткост је да играч одмах бљесне по доласку у Звезду. Рендулић је имао улогу зато што је духовит, да засмејава играче. Када игра Рендулић питања су зашто игра кад је стар, али и када није у саставу. Мало сам се уморио... Нормално да ћемо пустити играча који има 32 године, ту су Фримпонг, Луковић, Ле Талек", наводи тренер Звезде.

Он није желео да сада оцењује да ли садашњи играчки кадар има квалитет за наступ у европским такмичењима.

"Тешко је говорити да ли овака екипа има квалитет за Европу. Имали смо негативна искуства, за Европу треба много студиознији рад".

Божовић је кратко, у ироничном стилу, прокоментарисао саопштење нишког Радничког да их је Звезда преварила јер није уплатила новац за трансфер Милана Павкова.

"Сметају ми такви наводи јер су људи из Радничког поштени. Прави пример поштења", закључио је Божовић.

Претходно, Црвена звезда је обновила сарадњу са словеначким одмаралиштем Терме Чатаж до 2019. године, а уговор су потписали генерални директор црвено-белих Звездан Терзић и директорка Терме Чатеж Алинка Мокрович Погачар.

Утакмица 23. кола између Бачке и Црвене звезде игра се сутра од 13 сати у Бачкој Паланци.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести