Божовића брине новосадски пресинг

Црвена звезда у слављеничком амбијенту након стављеног печата на освојену 27. титулу, дочекује дерби меч са Војводином (17), али због казне без помоћи навијача.

–  Никад нисам био срећнији. Први пут сам освојио титулу са неком екипом, поготово зато што то није нека екипа, него Црвена звезда. Као играч сам освојио Куп, сада шампионску титулу као тренер и ових дана сам много срећан –  искрен је тренер Миодраг Божовић.До краја сезоне црвено–  бели ће наступати у шареном саставу.У тиму против Војводине сигурно ће бити Ненад Гаврић и Душан Анђелковић.

–  Добиће шансу много играча од оних који су играли мање. Планирао сам Дејана Јовељића и Луку Илића, али су обојица са репрезентацијом и жао ми је што се тако поклопило да неће моћи да добију шансу. Поједини играчи који су понели велики терет одлазе на превремени одмор како би спремни дочекали припреме за нову сезону, које крећу 13. јуна.

Окренуо се затим популарни Гроф мегдану са Војводином.–  Одавно нисам у српском фудбалу видео да је нека екипа пресинговала неког као што је урадила Војводина у другом полувремену на Бановом брду. У пуној су форми. Биће нам тешко јер играмо без публике, изгледаће све као на тренингу и то је највећи проблем на овој утакмици. Надам се да ћемо успети да победимо – поручио је Божовић.

Новосађани су победом против Чукаричког убрзали оверу Звездине титуле.
–  Прекинули су нам победнички низ,жао ми је што нисмо направили рекорд, ко зна када ће се поново указати шанса за то. Али, најважније је да смо освојили титулу. Било нам је тешко јер смо од децембра били први, а одржати тај ритам, форму и залагање је било веома компликовано. Много смо одмакли, када су се бодови преполовили испало је да ништа нисмо направили– закључио је Божовић, уз напомену, у свом стилу, да су преговори око његовог новог уговора стигли до Лазаревца, али иду у правцу Београда.

З. Рангелов

Појачање са Новог Зеланда

На проби у Звезди је и фудбалер са Новог Зеланда Адам Мичел.
–  Новозеланђани су одлични рагбисти и имају хаку пред утакмицу. Добро плеше хаку. Млад је, брз, има добру технику. Нисам приметио какав је у игри главом, али играће против Олимпијакоса. Мислим да је играч који има квалитет –  рекао је Божовић.

Ублажена казна

Дисциплинска комисија ФШ смањила је казну Црвеној звезди са три на две утакмице без публике, због инцидената на 151. вечитом дербију, што значи да ће шампион у последњем колу дочекати Раднички пред пуним трибинама.Звезда је првобитно кажњена са три меча и новчано 800.000 динара, као и са 200.000 динара због пиротехнике на утакмици против Војводине у Новом Саду.Прослава шампионске титуле биће уприличена 21. маја, уочи сусрета са Радничким из Ниша.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести