Бразил савладао Србиjу

Ватерполисти Србиjе, актуелни европски и светски шампиони, изгубили су у трећем колу A групе на Oлимпиjским играма у Риjу од домаћина Бразила 6:5 (0:2, 3:1, 2:0, 1:2).

Бразил – Србија 6:5 (0:2,3:1,2:0,1:2)

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Базен Мари Ленк, гледалаца 3000, судије: Мерсије (Француска), Ниши Ви (Кина).

БРАЗИЛ: Соро, Кривела, Франко, Алонсо, Салеми, Гомеш 1, Баше 1, Силва, Роха, Пероне 1, Гимареш 1, Врлић 2, Антонели.

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 1, Гоцић, Ранђеловић 1, Ћук, Д. Пијетловић, Никић 1, Алексић, Јакшић, Филиповић 1, Прлаиновић, С. Митровић 1, Б. Митровић.

После два ремија на олимпијском турнир у Рију ватерполисти Србије неочекивано су изгубили од Бразила и тако се нашли у ситуација да се у последње две утакмице у групи А боре за пласман у четвртфинале.

А ривали нису нимало наивни и још уз то Аустралија и Јапан не одговарају нашем стилу игре. Утакмица између Србије и Аустралије играће се у суботу од 3:10 по средњоевропском времену.
Наши ватерполисти добро су почели сусрет са Бразилцима и у првој четвртини головима Филипа Филиповића и Саве Ранђеловића повели са 2:0. Али, уместо да наставе са мирном игром “делфини” су дозволили ривалу да се врати у утакмицу.

Истина Душан Мандић је средином друге четвртине повисиона 3:1, али тада су изабраници Дејана Савића ушли у голгетерски пост који је трајао чак 16 минута. Томе су допринеле и сјајне одбране Слободана Сора нашег некадашњег репрезентативца. За то време Бразил је постигао четири гола за редом и у последњу четвртину ушао са предношћу од 5:3. Успели су наши играчи головима Слободана Никића и Стефана Митровића да дођу до изједначења (5:5) на 3,42 минута пре краја утакмице, али нису иали снаге и за преокрет. На 46 секунди пре краја Милан Алексић је скривио петерац, који је Гимареш претворио у гол, а тиме и у победу.

Селектор Дејан Савић рекао је после меча да пораз јесте страшан, али да ништа није готово, јер имају још две утакмице.
– Добро смо стартовали, пробили како смо и очекивали. Резултатски гледано, утакмица је изгубљена у нападу, иако смо имали катастрофалне индивидуалне грешке у одбрани. Ово је „стање шока“, из кога што пре морамо да изађемо. Можемо још да се „чупамо“ у групи, али неке ствари морамо да поправимо. Јесте страшно, али ништа није готово – рекао је Савић после меча.

Центар Слободан Никић је истакао да је то била још једна лоша утакмица у низу.
- Успели смо некако да се вратимо у последњој четвртини, али смо онда примили гол какав не смемо да примимо. Остаје нам сада да пробамо да победимо у два сусрета и одемо у четвртфинале – казао је Никић.

Голман Бранислав Митровић је рекао да је екипа имала старт какав је желела.- Затим смо пали, па се дигли и опет пали. Нисмо имали снаге да преокренемо меч. Окрећемо се Аустралији, тешка је група идемо даље – рекао је Митровић.

Г. М.
 

КАПИТЕН ЖИВКО ГОЦИЋ
Ситуација тешка, али не и безизлазна

Капитен српских ватерполиста Живко Гоцић рекао је да нико није очекивао пораз од домаћина, али и да репрезентација освоји само два бода у прве три утакмице на олимпијском турниру.

– Нико ово није очекивао, ситуација је тешка, али није безизлазна. Не могу ништа паметно да кажем, осим да се концентришемо на последње две утакмице, победимо и пласирамо се у четвртфинале, а онда тамо да видимо шта и како. Све је то јако далеко – рекао је Гоцић.

– Не знам у чему је проблем. Вероватно је и у психи. Правимо грешке које нам нису својствене. Има много несигурности, хоћемо да што пре реализујемо неке ситуације. Треба да будемо мирнији – казао је Гоцић.

Он је истакао да је атмосфера у екипи непромењена и да ће увек бити добра, без обзира на све.
– Све је океј, ми се држимо, нема никаквих проблема и држаћемо се увек, како год да буде. Проблем је у резултатима, у томе што не играмо добро и једноставно. Надам се да ћемо пребродити ово – навео је капитен.

Гоцић је посебно истакао голмана Бразила Слободана Сора, некадашњег саиграча из репрезентације Србије, који је одлично бранио.
– Играо је са нама толике године… У одлучујућим тренуцима смо имали неколико отворених шутева које је он зауставио и то нас је пореметило. И поред тога је требало боље да реагујемо – рекао је он.
Према његовим речима, наредни ривал Аустралија је веома неугодан.

– Биће тешко, Аустралија је за нас јако неугодан ривал. Шта је, ту је. Ушли смо нежељено у овакву ситуацију, али знам да ова екипа има снаге да се издигне, надам се да хоће – закључио је Гоцић.
 

EUR/RSD 117.1199
Најновије вести