Брине повреда Новице Максимовића

Приводе крају припреме за нови излазак на интернационалну сцену фудбалери Војводине. Жреб им је у 1. колу квалификација за Лигу Европе за ривала доделио црногорског прволигаша, екипу Бокеља из Котора,

која је у прошлом шампионату те земље освојила четврто место и први пут стекла право да игра у Европи. Новосађани сутра путују у Петровац на мору, где ће сусрет бити одигран, а добро расположење међу црвено-белима помутило је сазнање да се повредио Новица Максимовић, један од кључних играча у тиму тренера Ненада Лалатовића.

- Приликом доскока, после једног сасвим обичног дуела, лоше сам се дочекао и искренуо скочни зглоб - објаснио је дефанзивни везни фудбалер. - Зглоб је одмах натекао и нисам уопште могао да се ослоним на ногу. Др Борко Вукосав и медицинска екипа одмах су реаговали и јуче сам већ могао да ходам, али, искрено, чини ми се да нећу бити у могућности да наступим у Петровцу. Ипак, под терапијом сам и надам се да ћу путовати с екипом, а видећемо како ће се ствари даље развијати.

И др Вукосав је обазрив када је у питању прогноза за евентуални наступ Максимовића.
- Новица се повредио и пропустио је већ неколико тренинга - рекао је шеф медицинског дела екипе новосадског суперлигаша. - За сада се налази под терапијом и имамо још два дана пред собом да видимо како на њу реагује. Пратимо стање повреде и у зависности од степена опоравка моћи ћемо пред полазак на пут да кажемо да ли ће бити у стању да помогне саиграчима у утакмици с Бокељом.

На бол у колену жали се и млади нападач Саша Ћурко, а проблеме с алергијом имао је и Александар Палочевић. Остали кандидати за тим су  спремни и орни за дуел с Которанима, а навијачи Војводине с правом пуно очекују од игре најистуренијег нападача Николе Трујића.
- Упознаћемо се с тимом и начином игре Бокеља, после анализе коју ће нам презентовати чланови стручног штаба. Знам да је реч о солидној екипи, па никако себи нећемо смети да допустимо опуштање у Петровцу. Мали проблем могла би да нам представља повреда Максимовића, као и нешто мањи терен, али и очекивана врућина која ће на црногорском приморју владати у време утакмице. Ипак, како буде нама, исти услови биће и играчима Бокеља и улога фаворита на нашој је страни. Иза нас су одличне припреме, ушли смо у такмичарски ритам тренинга и верујем у остварење повољног резултата пред реванш у Новом Саду, 7. јула – оптимиста је Трујић.

У Војводини верују да ће остати непоражени у Петровцу.
- Најважније је да не изгубимо. Надам се првим головима у новој сезони, који би ми јако много донели на пољу самопоуздања, иако тиме нисам оптерећен. Важно је да стигнемо до циља, а ко ће бити стрелац, мање је битно. Да бисмо то остварили, потребно је да одиграмо како умемо и можемо, јер имамо квалитетније играче и тим од ривала - сматра Трујић.

А. Предојевић

Тренинг

Утакмица Бокељ - Војводина игра се у четвртак на стадиону ОФК Петровац, а почетак је заказан за 17.30 часова. Дан раније, у среду, Новосађани ће одрадити тренинг у термину одигравања утакмице, а после њих тренираће и тим Бокеља. Улазнице за утакмицу стају 5 евра, а стадион у Петровцу има 1.450 места за седење.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести