Британци стекли предност 2:1, у недељу одлука

После другог дана четвртфиналног Дејвис куп меча између наше и британске репрезентације гости воде са 2:1 у победама.

Након пораза Типсаревића у петак,  је сјајни Лајовић изједначио на 1:1, да би затим на терен изашли Ненад Зимоњић и Филип Крајиновић и изгубили од Доминика Инглота и Џејмија Марија.Британци су славили после борбе 160 минута игре и борбе у четири сета – 6:1, 6:7(2), 6:3, 6:4.

Душан Лајовић је лако и убедљиво савладао Џејмса Ворда са 6:1, 6:3, 6:2.Српски тенисер одлично је отворио дуел, пошто је већ у првом гему одузео сервис ривалу. Од самог почетка Лајовић је заиграо сјајно, оба основна ударца су га служила, па је у петом гему стигао до новог брејка и убедљивих 4:1. И до краја сета српски играч задржао је висок ниво, па Ворд није имао шансу. Лајовић је у седмом гему направио и трећи брејк и брзо је повео са 1:0 (6:1).

Није се много ситуација променила ни у другом сету. Ворд је заиграо нешто боље, али није могао да парира српском тенисеру који је одмах направио нови брејк и до краја сета задржао је ту предност - 6:3.

Са праксом прављења брејка на старту сета српски играч је наставио и у трећем сету. Одиграо је Лајовић комплетан меч практично без осцилација, па је и у трећем сету брзо завршио посао. У седмом гему направио је још један брејк, а онда је рутински одсервирао за  3:0 у сетовима.

Када се очекивало да ће Зимоњић и Крајиновић настваити путем Лајовића Британци су лако и убедљиво стигли до вођства у сетовима, после свега 28 минута игре, али су наши момци успели да се врате и кроз тај-брејк стигну до изједначења. Егал је трајао све до краја трећег сета, када је дупла сервис грешка Ненада Зимоњића била кобна за нови изгубљен сет и поновно вођство тима Велике Британије. Начин на који је изгубљен сет утицао је на наш тим, који је већ на старту четвртог претрпео нови брејк, а Британци га нису испустили и сервисима Доминика Инглота потврдили тријумф.

У недељу следе и преостала два сингл меча, а до полуфинала ће стићи тим који први оствари три победе.

 

Изборио се са притиском

Душан Лајовић је задовољан игром у победи над Џејмсом Вордом којом је донео изједначење против Велике Британије у четвртфиналу Дејвис купа. Он је донео први поен Србији, после пораза Јанка Типсаревић од Кајла Едмунда.

- Имао сам велики притисак, али сам се изборио. Задржао сам константу и није било претње за мене приликом сервиса. Драго ми је што сам Србији донео изједначње и надам се да ће нам дубл донети преокрет, уз велику подршку публике - рекао је Лајовић после меча.

Лајовић се у недељу састаје са Кајлом Едмундом, у мечу који би могао да одлучи полуфиналисту Дејвис купа.

- Имам дан мање одмора, али данашњи меч није био напоран. Надам се да ће ћу задржати овај ниво игре - поручио је Лајовић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести