Ћаћић државни првак

Члан Карате клуба Хајдук из Куле Миљан Ћаћић освојио је титулу првака Србије у конкуренцији млађих сениора у борбама, у категорији до 60 килограма.

На Првенству Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре, које је у организацији Карате федерације Србије одржано у Београду, Ћаћић је све своје противнике надвисио и окитио се златном медаљом.Ћаћић је постигао  успех вредан сваке пажње, прошле године освојио је златну медаљу као јуниор, а ове као млађи сениор, иако је био најмлађи такмичар у тој категорији.

Ћаћић је демонстрирао висок ниво форме и квалитета и ушао у узак круг бораца који понављају успехе у различитим узрасним категоријама. На овом такмичењу наступило је укупно 14 такмичарки и такмичара из Хајдука који су се у Кулу вратили са четири медаље. Уз Ћаћићеву златну, сребрне медаље су освојили млађа сениорка Тимеа Папајчик у категорији до 50 килограма и јуниор Душан Деспотовић у категорији до 55 килограма, док се бронзаним одличјем окитио млађи сениор Ратко Секеруш у категорији преко 84 килограма.

- Државно првенство је најважније такмичење у години и због тога смо још поноснији на остварене резултате. Сво четворо освајача медаља ће се наћи на списку селектора за предстојећи Балкански шампионат у Сарајеву, а Ћаћић ће највероватније бити и учесник Европског првенства у Софији.И са ових такмичења очекујемо лепе вести – рекао је тренер Хајдука Никола Гребер.

Ђ. Бојанић

Репрезентативци

Четворо такмичара Хајдука је позвано да наступи за репрезентацију на Балканском шампионату у Сарајеву: млађи сениор Миљан Ћаћић, јуниор Душан Деспотовић и млађи сениор Ратко Секеруш. Млађа сениорка Тимеа Папајчик је такође позвана, али због повреде неће моћи да наступи у Сарајеву.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести