Частан опроштај Војвођана

Војводина – Прахова Мунтенија 3:1 (1:0)

ВОЛУНТАРИ: Стадион “Ангел Јорданеску”, судија Хјалталин (Исланд). Стрелци: Вуковић у 12 (из пенала) и 79. и Гудан у 59. минуту за Војводину, а Пирван у 83. минуту за Прахову – Мунтенију. Жути картони: Скоко, Хосциеславски и Милић (Војводина), Станулеску, Стоика, Катана, Бакиоиу, Бараган (Прахова – Мунтенија)

ВОЈВОДИНА: Живков, Станков, Јаворац, Скоко, Величковић, Хосциеславски (Симикић), Вуковић, Савић, Гудан (Панић), Ерак, Милић (Граховац).

ПРАХОВА - МУНТЕНИЈА: Станулеску, Балан, Гаврила, Дудулеску (Руптуреану), Бадеа (Стоика), Пирван, Станка, Бутифеи (Јакоб), Катана, Бакиоиу, Бараган.

Аматерска селекција фудбалера из Војводине добром игром и победом је завршила такмичење на Купу региона који се одржава у Румунији, али, нажалост, пировим тријумфом с обзиром да су заузели треће место у Групи 3, те су завршили такмичење. Војвођани су пружили сасвим солидне партије, али недостатак спортске среће, као и резултати осталих утакмица, коштали су фудбалере из панонске равнице наставка такмичења.

Екипа Војводине јуче је поделила мегдан са селекцијом две румунске регије, Прахове (највећи град Плоешти) и Мунтеније, чија је престоница главни град Букурешт. Наши фудбалери су боље почели, а након 12 минута игре награда је стигла са беле тачке. Наиме, голман домаћих Станулеску је у шеснаестерцу оборио Хосциеславског, а сигуран извођач пенала био је Срђан Вуковић, најбољи играч селекције Војводине на овом турниру.

Наставили су Војвођани да диктирају темпо и држе конце игре у својим рукама, а Румуни су тек у финишу првог дела били равноправан ривал, али без резултата, на одмор се отишло минумалним вођством селекције северне српске покрајине.

Почетком другог дела румунски фудбалери су кренули агресивније покушавајући да дођу до изједначења, али је одбрана Војводине била на висини задатка. У 59. минуту Гудан је повисио на 2:0, а 20 минута касније Вуковић је отклонио све дилеме око победника, када је постигао свој други гол за 3:0. Све што су домаћи успели да ураде до краја утакмице је почасни погодак  седам минута пре краја, преко Пирвана. У другом мечу  Јужна регија Русије и Западни Јоркшир играли су нерешено 2:2.

Д. Кн.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести