Центар на Тиси замајац за развој кајакаштва

Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић и селектор репрезентације Бора Сибинкић, који је и на дужности председника Савеза Војводине,

обишли су у пратњи домаћина из КК Братство, дом овог клуба на обали Тисе, где је завршена прва фаза радова на улагању у спортко наставно - образовни центар.

За реализацију прве фазе заједничког улагања, започетог почетком ове године, вредну око 10 милиона динара, на основу споразума кањишке општине са ресорним министарстом и покрајинским секретаријатом за омладину спорт, према речима председника кањишког клуба Стевана Кнежевића, општина Кањижа је испунила своје обавезе и издвојила 30 одсто средстава укупне инвестиције, а у наредном периоду очекује се наставак радова.
- Из сопствених средстава покушавамо да направимо теретану и свлачионице, где су радови у току, међутим, радиће се док буде пара. Чекамо да се за наставак радова преостали део средстава обезбеди из републичке и покрајинске касе, а уколико све буде према нашим очекивањима и новац добијемо на време, објекат би требао бити усељив до маја идуће године – рекао је Кнежевић.

Мирко Нишовић је нагласио да ће стављање у функцију овог едукативног центра бити нови замајац за развој кајака и кануа у нашој земљи.
- Стварају се услови да Братство буде један од најбољих клубова у Србији. Кајак је сада у експанзији, јер смо се после доношења медаља последњих четири-пет година уназад са светских и европских првенстава, па и Олимпијских игара из Рија, стекли добре позиције да је Србија прозвана земљом кајака! На то свакако утиче и близина Мађарске, сви смо се на неки начин школовали овде у комшилуку – указао је Нишовић.

Нишовић је констатовао да кањишки клуб има традицију и руководство које ужива поверење, па сматра да ће овим што је уложено, и што ће још требати да се инвестира, Кањижа бити место где ће се спроводити програми и бити прави едукациони центар за кајак.
- Држава сваке године савезима, па и ККС, издваја за камп припреме младих спортиста, па је Кањижа место где могу да се спроводе припеме подмлатка, за ште овде стварају одлични услови – додао је председник КСС.

Селектор Бора Сибинкић сматра да је у питању улагање због кога сви посленици кајакашког спорта могу бити радосни.
- Ово је одлично улагање за будућност кајакашког спорта. Видимо да напредују радови на наставно - образовном центру, где ћемо ми стварно када се заврши имати могућност за спровођење кампове и припреме. Пуно бенефита биће од од улагања у овај објекат, како за кајакашки спорт тако и за Кањижу – истакао је Сибинкић.

Текст и фото: М. Митровић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести