ЦЕВ куп: Пораз Војводине, Пјаћенца иде даље

Сјајна представа виђена је у малој дворани Спенса у реванш мечу осмине финала ЦЕВ купа, али све је што је Војводина НС семе успела против моћне Пјаћенце јесте да пружи достојан отпор.

Војводина НС семе – Пјаћенца 0:3 (19:25, 23:25, 22:25)

Нови Сад: Мала дворана СПЦ „Војводина“, гледалаца 1000, судије Акхундов (Азербејџан) и Тодоров (Бугарска).

Војводина НС семе: Симић 6, Вучићевић, Илинчић, Станковић, Петровић 3, Премовић 15, Надаждин, Кујунџић 12, Пековић, Мехићм Радовић, Тодоровић, Ковачевић, Перић 6.

ЛПР Волеј Пјаћенца: Маниа, Ди Мартино, Пароди 13, Алети 9, Папи, Маршал 3, Цоумакис 4, Златанов, Јосифов 7, Тенкати 1, Херизуело 7, Хернандез 10, Клевенот 3, Котарели.

Трибине су биле дупке пуне - очигледно да су поклоници одбојке дошли да виде скуп великих играча италијанског тима, али исто тако и да пруже подршку младом новосадском саставу.

Црвено-бели су добро почели, након одмеравања снага, успели су пулени Неџада Османкача храбром игром да стигну до предности од 14:10. Након тога, младост је учинила своје, домаћини су се мало уплашили шансе коју су имали, али реално и гости дали гас таман колико је требало да преокрену и поведу 1:0. Слично је било у другом сету, повела је Војводина, Пјаћенца преокренула, али је било неизвесно до самог краја и управо у овом периоду Новосађани су испустили и најбољу прилику да учине меч неизвеснијим. Но, италијански тим ставио је тачку на 25:23 и самим тим после вођства од 2:0 у сетовима већ озбедио пласман у четвртфинале.

Занимљиво је, добра одбојка играла се и после тога, без сумње Италијанима је било важно не само да прођу, него остваре победу у Новом Саду. Одмах су стекли високо вођство, црвено-бели се нису предавали, па су у једном моменту успели да се врате и запрете, али су гости, ипак, сачували концентрацију и завршили меч.

- Очекивали смо тешку утакмицу и знали смо да је Пјаћенца фаворит. Ово је за нас велико искуство, добра школа и права увертира за оно што нас очекује на домаћој сцени. Пружили смо максимум, борили се, а то је најважније против оваквог противника – рекао је примач Војводине Павле Перић.

- Наравно, задовољни смо, јер смо остварили циљ. За нас је било важно да узмемо два сета. То смо успели, али ми је драго што смо и победили – изјавио је играч Пјаћенце Виктор Јосифов.

- Срећан сам што смо се пласирали у четвртфинале. Млади тим из Новог Сада је веома занимљив, талентован и добро се борио. За мој тим је било важно да победимо, јер то подиже енергију – поручио је тренер Пјаћенце Алберто Ђулијани.

- Задовољан сам како су момцииграли, ово је била награда за сав труд који су уложили. Можда смо могли мало више, али и ово је у реду. У другом сету смо били најближи, али смо били одлични и до половине првог. Мислим да је Пјаћенца играла колико је било довољно. У сваком случају ово је за нас права европска школа, а сада се окрећемо домаћој сцени. Драго ми је што је сала била пуна – закључио је тренер Војводине Неџад Османкач.

ОК Војводина

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести