Црвена звезда - Војводина 4:1

Црвена звезда је у дербију 10. кола на свом стадиону савладала Војводину са 4:1 и тако свргнула Ноцосађане са првог места на табели Суперлиге.

Црвена звезда је тако нанела први овосезонски пораз Војводини и сада више нема непоражених екипа међу српским прволигашима.

 

Звездину тачку на И ставио је Срнић у финишу меча, постигавши четврти гол за Београђане у 90. минуту сусрета. Претходно је Звезда за свега пет минута  постигла два гола у другом полувремену и поставила тежак задатак играчима Војводине да се резултатски врате у меч. Прво је Холанђанин Доналд савладао голмана Кордића у 58. минуту, а потом и Плавшић пет минута касније.

 

На полувреме се отишло с резултатом 1:1 на семафору.

У првом полувремену дербија кола између Црвене звезде и Војводине виђена су два гола. Прво је домаћине у вођство довео Костариканац Џон Руиз већ удесетом минуту сусрета, да би се два минута пре одласка на одмор пред голом Звезде сјајно снашао Филип Малбашић и заслужено донео изједначење Новосађанима.

 

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић је одабрао састав који, у односу на „вечити дерби", садржи једну измену: Манојловић, Петковић, Ле Талек, Луковић, Ристић, Доналд, Полетановић, Канга, Плавшић, Руиз, Виеира.

С друге стране тренер Војводине Ненад Лалатовић је одабрао ових 11 фудбалера: Кордић, Лакићевић, Планић, Ковачевић, Антић, Максимовић, Јованчић, Малбашић, Палочевић, Мелег, Трујић.

А. Г.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести