Црвено-бели оправдали улогу фаворита

Рукометаши Војводине пролећни део првенства отворили су убедљивом победом над каћким Југовићем. Од самог старта црвено–бели су преузели иницијативу, а већ од

13. минута игре није било спорно ко ће из сале Спорског центра Слана бара изаћи као победник. Млад састав Југовића пружао је све од себе како би се резулултатски приближио актуелном прваку, али био је немоћан у односу на искусне и физички доминантније играче Војводине.

У комшијском дербију нападачи Војводине били су распложени. У првом полувремену голгетере је предводио Орбовић, а у другом Грозданић.  Уз резервисте Јеремића, Радоњића, Милића и голмана Јандрића, који су добили више времена на паркету, црвено–бели су рутински привели утакмицу крају, а коначан резултат 39:26 довољно говори о односу снага.

- Испоштован је већи део договора. Напад је био добар. Током припрема фокус нам је био на физичкој снази и трчању, што је такође било на задовољавајућем нивоу. То се могло видети у првом полувремну, када смо од 20 голова, 13 постигли из контри и полуконтри. Мање сам задовољан игром у одбрани, али с обзиром на то да је ово прва утакмица, а ни друга коју играмо такође нема резултатски значај, гледаћемо да искористимо ту чињеницу како бисмо се додатно уиграли – прокоментарисао је утакмицу тренер Војводине Божо Рудић.

Учитељ тима из Каћа спортски је признао:

- Резултат је на крају био очекиван – истакао је тренер Југовића Драган Врговић – Имамо веома младу екипу, а у корист нам није ишло ни то што смо имали објективних проблема с тренинзима и нисмо одрадили припреме до краја. Екипу је напустило седам играча, тако да су нам носиоци  игре постали момци који ни искуствено, као ни физички и психички, то не могу да истрпе. Војводина је била фаворит, то је и показала, а нама остаје да радимо јер имамо материјала. Југовић има добре младиће, с њима треба пуно радити и то ће донети резултат. 

Наредни сусрет рукометаши Војводине играће на гостовању, а ривал им је екипа Мораве. У тој утакмици очекује се и повратак Јовановића на терен. С друге стране, Југовић очекује још једно тешко гостовање, у којем ће им домаћин бити највеће изненађење првенства, састав Динама.

М. Фаркаш

 

Награда највернијем

Пред почетак утакмице Војводина – Југовић, уручена је награда победнику наградне игре РК Војводина и Такси удружења Такси Новосађани. Дрес и лопту с потписима првотимаца добио је Вељко Миљковић, чије име је  извучено је из бубња. Наградна игра је трајала током првог дела првенства, а њен нови круг следи и током пролећног дела.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести