Данас дуел с Динамом из Тбилисија

БЕЛЕК: После једног тмурног и кишовитог дана, јуче је на обалама Средоземног мора у Анталијској регији освануо леп дан. Додуше било је облачно, али прошарано зрацима сунца, с пријатном температуром.

(Од нашег специјалног извештача)

Шеф стручног штаба фудбалера Војводине Ненад Лалатовић почео је да смањује интензитет рада, па је екипа, с изузетком голмана, преподневни тренинг одрадила у теретани хотела, док је поподне било резервисано за уигравање линија тима.

Поново је у преподневним сатима „командант параде“ био кондициони тренер Александар Јанковић, под чијим су надзором Новосађани радили у теретани. Играчи су били подељени на две групе, које су веома добро тренирале и искористиле овај део за вежбе снаге. Попуст су имали једино лакше повређени Максимовић, Палочевић, Антић и новајлија Милинковић, док је мањим интензитетом радио и Дејан Мелег. Како је др Борко Вукосав, први човек медицинског дела екипе истакао, није реч о тежим повредама и поменути играчи ће брзо наставити с радом.

Јуће није тренирао ни Џон-Мери Узуегбунам који је преговарао с једним белоруским тимом, а, према последњим информацијама, он ће највероватније  наставити да тренира с осталим играчима Војводине.

За то време, Никола Перић, Марко Кордић и Срђан Жакула, чувари мреже, одрадили су јак голмански тренинг на оближњим теренима, под надзором њиховог тренера Бориса Нађа.

- Атмосфера међу голманима је изванредна, а рад мотивисан и веома добар – рекао је Нађ. – Радимо на специфичним вежбама које би свој тројици требале да омогуће улазак у жељену форму, односно да потпуно спремни дочекају наставак трке за бодове. Судећи по њиховом залагању и односу према раду, мислим да проблема нећемо имати.

До краја припрема у Турској остала су још два дана, а црвено-бели ће одиграти и преостале две контролне утакмице. Данас Војводину очекује сусрет с грузијским Динамом из Тбилисија, који заједно с Новосађанима има базу у хотелу „Сусеси“. Очекује се да ће Лалатовић од овог дуела почети да уиграва тим на који рачуна за први испит у првенству, који тим новосадског суперлигаша игра 20. фебруара на „Карађорђу“, са суботичим Спартаком. У досадашњем делу припремног периода млади стручњак је доста „мешао карте“, стекавши јаснију слику о могућностима појединаца, па је на ред дошла и конкретизација састава.

У понедељак ће Новосађани одиграти утакмицу с казахстанским Тоболом, а већ у уторак црвено - бели ће се вратитит кућама. Екипи се прикључио и генерални директор клуба Александар Дунђерски. 

Текст и фото: А. Предојевић

Игра најјачи састав

До сада су фудбалери Војводине одиграли четири утакмице у Белеку и забележили по победу и пораз, уз два нерешена резултата. Пошто с Динамом из Тбилисија следи провера у којој ће тренер Лалатовић, како је сам најавио, почети са дефинисањем екипе за утакмицу са Спартаком, може се очекивати да ће код црвено-белих бити много израженија жеља за победом. Ривал је јака екипа богате традиције и биће то добра провара за оба тима.

Дуел Војводина – Динамо Тбилиси игра се данас од 16 часова по времену у Србији, на терну ФЦ „Сусеси“.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести