Дејан Мелег - настављач бачкојарачке лепе традиције

Као и на крају сваке године у протеклих шест деценија, „Дневник“ је на истеку прошлог децембра прогласио најбоље појединце у АП Војводина у 22 гране спорта.

Што се фудбала тиче, дилеме није било, јер је 2016. обележио капитен Војводине Дејан Мелег (22). Младић из Бачког Јарка, иначе дете црвено-белих, по повратку из Холандије показао је због чега га је славни Ајакс толико желео у својим редовима, али и колико је клуб из Амстердама погрешио што му није пружио праву прилику да на терену покаже све што уме. Свеједно, из перспективе навијача Воше, као и свих љубитеља фудбала у Србији, Дејан је добио прилику да се у пуном сјају представи на нашим теренима, постане предводник новосадског суперлигаша и фудбалер чија цена на фудбалском тржишту из дана у дан расте.

Мелега смо затекли како вредно ради на кондиционом тренингу с Александром Јанковићем, јер жели да припреме дочека максимално спреман.             

* Није вам тешко да тренирате и у данима заслуженог одмора?

- Тренирам већ десетак дана, јер знам да је за сваког фудбалера много боље када не креће с припремама од нуле. Имао сам десетак дана пре тога да се одморим и напуним батерије, а сада сам већ ушао у ритам тренинга са Салетом Јанковићем и биће ми много лакше када од 9. јануара почнемо с озбиљним тренинзима и припремама за пролећну полусезону – рекао је Вошин капитен.

* Обележили сте прошлу годину и ви, али и Војводина, одличним играма и резултатима,на међународној и на домаћој сцени?

- Сабирао сам пре неки дан утиске из 2016. године... Није ми било једноставно, ни лако да преломим и донесем одлуку да се вратим у српски фудбал. Био сам три године одсутан и знао сам да ми неће бити лако. Ипак, моја решеност да покажем оно што умем пред домаћим поклоницима овог спорта помогла ми је да иза себе оставим, по свим статистичким параметрима, веома успешну сезону. Посебно су добре биле моје игре у првој половини године, као и у прва два-три месеца у овој сезони. Онда је почео да ме сустиже умор, али ми је драго што сам успео брзо да устанем и завршим јесењи део на начин на који сам одиграо и већи део сезоне. Желим, ипак, да истакнем да су мојим играма пуно допринели и саиграчи, практично читава екипа, а све оно што смо остварили био је плод наших заједничких игара и амбиција.

* „Дневниквас је прогласио најбољим фудбалером у 2016. години, барем када су покрајински оквири у питању. Колико вам то признање значи?

- Значи ми пуно, јер знам да је исто признање само годину дана пре мене заслужио Мирко Иванић, мој старији другар из истог села. Сада сам ја наставио ту јарачку традицију и због тога сам више него срећан и задовољан, а једино ми је жао што нисам могао и лично да стигнем на „Дневникову“ прославу, пошто сам био на годишњем одмору. Ипак, био сам одушевљен када сам чуо да сам добио признање и замолио сам свог брата да буде присутан и прими награду уместо мене. Знам да је на прослави било пуно великих спортских имена, а мени је то истиснки подстрек да наставим са још бољим радом у будућности.

* Отишао је тренер Ненад Лалатовић, а стигао је Руменчанин Драган Ивановић, каква су ваша очекивања од пролећне полусезоне?

- У клубу као што је Војводина очекивања су увек иста – највиша. Обавеза је свих играча који носе дрес клуба да увек стреме трофејима, па ћемо се и ми на пролеће тако понашати. Реално, у првенству нам је циљ да будемо међу три екипе, мада не бих искључивао могућност да се умешамо и у борбу за титулу. Када се бодови буду поделили и када буде почео плеј-оф, свашта је могуће, јер ће бодовна разлика у самом врху бити много мања. Наравно, Куп нам остаје приоритетни циљ, у четвртфиналу играмо с Борцем од којег смо, уз сво уважавање Чачана, много квалитетнија екипа. Било би сјајно када бих с Вошом стигао до једног великог трофеја и то ме посебно мотивише пред пролећни део сезоне.

* Да ли познајете новог тренера Драгана Ивановића?

- У Војводину су стигли нови људи и нормално је да они имају и нове идеје. Лично не познајем тренера Ивановића, али биће прилике да се упознамо. Оно што о њему знам је да је реч о одличном стручњаку који се доказао у Напретку и који ће, убеђен сам, донети неке позитивне новине. Мислим да је у право време стигао у Војводину, практично својој кући и на право место. Нема сумње да ће карте свим првотимцима бити отворене, имаћемо сви прилику да пробамо да му се наметнемо, а он ће, у складу са својим виђењем и схватањем фудбала, форсирати властите идеје.

* Шта од 2017. године на личном плану прижељкујете?

- Потпуно сам сконцентрисан на Војводину и на то да пробамо да што више урадимо на пролеће. Најважније ће бити да први део првенства заокружимо на начин на који смо одиграли јесенас и да останемо у конкуренцији за титулу првака. Права битка почеће тек у плеј-офу, а онда, једна победа или кикс може пуно тога да промени. Колико знам, наш тим се неће пуно променити, дакле носиоци игре остаће на окупу, а већ смо показали да можемо и те како пуно да урадимо заједно. Волео бих да останем у Новом Саду до краја сезоне и да се тада сви заједно радујемо освајању једног трофеја. Мислим да то можемо да урадимо – верује Дејан Мелег, најбољи фудбалер АП Војводина за 2016. годину.

А. Предојевић

 

Извор који не пресушује

Током последњих неколико година, Бачки Јарак је изнедрио неколицину одличних суперлигашких фудбалера. Двојица од њих, Мирко Иванић и Дејан Мелег, понели су капитенску траку у Војводини, голман Владимир Бајић (Мелегов брат од тетке) поуздан је чувар мреже Радничког из Ниша, док је брзоноги Ђуро Зец првотимац Вождовца. Има ли тај јарачки извор нових изданака, питали смо Мелега?

-Талентованих дечака има и на њима је да пуно раде, доказују се и, једног дана, изборе место и у првом тиму Војводине. Извор о којем говорите и даље је активан, можда је мало слабијег млаза него ранијих година, али изнедриће он поново неког дечака који ће играти значајну улугу на фудбалској позорници – сматра Мелег.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести