"Делфини" опрезно на домаћина

Ватерполисти Србије нису на најбољи начин почели олимпијски турнир у Рију. Изабраници Дејана Савића забележили су два ремија у прва два кола, али више од

 само два освојена бода брине лошија игра, нарочито у прве две четвртине. После нерешених сусрета с Мађарима и Грцима, Србију очекује дуел с Бразилом. Селектор Дејан Савић рекао је да верује да ће његова екипа против домаћина пружити много бољу игру и успети да оствари победу.

- У две досадашње утакмице показали су велику жељу да добро одиграју, имају агресију, добијају енергију од навијача. Уз то, с две победе су близу циља да уђу међу четири екипе у групи. Али, ми размишљамо како да себе дигнемо. До сада смо само трећу и четврту четвртину играли како знамо. Сада ће бити другачије, игра се у вечерњим сатима и надам се да ће све деловати боље - казао је Савић.

Бразил је до сада забележио две победе и лидер је наше Б групе, а има сјајног тренера, четвороструког освајача олимпијског злата Ратка Рудића. На голу је Слободан Соро и један је од најбољих чувара мрежена свету, игру организује Фелипе Пероне некада ас Шпаније, а центар је одлични Хрват Јосип Врлић. Имају и домаће играче на које трена обратити пажњу.

- Наш улазак у утакмицу мора да буде бољи. Два пута смо до сада били у великом минусу и успевали смо да дођемо до бода. Много је изједначених екипа, погледајте резултате. То је оно што смо и говорили. Група служи само да се подигнемо за најважније мечеве, оне који крећу од четвртфинала – упозорио је Милан Алексић.

Утакмица с Бразилом биће одиграна у ноћи, среда на четвртак, пола сата после поноћи по нашем времену.

Г. М.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести