Дерби Партизан - Војводина поништава умор Новосађана

У паклени ритам ушли су фудбалери Војводине, које, тек што су се вратили из белоруског града Бреста где су остварили нови пласман

у плеј-оф за Лигу Европе у дуелу с Динамом из Минска, очекује нови, изузетно озбиљан испит. Црвено-бели из Новог Сада гостују у Београду, где ће им домаћин бити Партизан, екипа која је после само два кола првенства променила тренера. Црно-беле ће, управо од ове утакмице, с клупе предводити некадашњи шеф стручног штаба новосадског суперлигаша - Марко Николић, који ће настојати да, заједно са својим ученицима, поново изађе на стазу која води ка шампионској титули. С друге стране, иако уморни од сусрета с Динамом и пута у Брест, играчи Војводине желе да наставе са добрим, врхунским резултатима, а бољу прилику да докажу квалитет баш у дербију, тешко је и замислити.

- Дерби нам баш не долази у право време, јер је иза нас тешко гостовање у Бресту, које је било од огромног значаја и за играче и за наш клуб - рекао је шеф стручног штаба Воше Ненад Лалатовић. – Сигурно је да је екипа мало истрошена, али то ништа не мора да значи. Идемо на ноге јако добром тиму који је променио тренера после лошијег старта сезоне и који је у прва два кола освојио само бод. То нико није очекивао, посебно због тога што се Партизан добро појачао и довео квалитетне играче. Нема шта, идемо у Београд да се надигравамо и да пружимо све од себе да остваримо што бољи резултат. На последњем тренингу пред утакмицу, видећу с играчима како се осећају и да ли се неко можда жали на повреду и на основу тога одлучићу се за 11 фудбалера који ће истрчати на терен стадиона Партизана. Ми смо Војводина, нама име противника није битно и надам се да ћемо се у Нови Сад вратити непоражени.

Од када је сезона почела, Војводина је одиграла шест европских сусрета и једну утакмицу у домаћем првенству. Црвено-бели су остварили скор од пет победа и два ремија, што навијаче новосадског клуба сигурно испуњава задовољством и буди још веће амбиције – и у Лиги Европе, али и у Суперлиги Србије.

- За утакмице каква је ова против Партизана, умор не сме да постоји – додао је Лалатовић. – Убеђен сам да ће се моји играчи издићи изнад свега и мени, као њиховом тренеру, најважније је да сваки од њих пружи 100 посто могућности. А оне, чим играју у Војводини, нису мале.

Осврнуо се шеф струке новосадског суперлигаша и на чињеницу да Партизан има новог тренера.

- Промене тренера су нормалне не само код нас, већ у фудбалу уопште. Нисам фокусиран на колегу Николића, већ на његов тим. За Војводину не играм ја, већ играчи с којима радим, а исто је и у случају Партизана. Анализирамо моји сарадници и ја линије тима Београђана и покушавамо да уочимо и дефинишемо мане и врлине тима црно-белих. То ћемо покушати да искористимо, пренесемо на играче и остваримо жељени резултат.

Никола Трујић, нападач Војводине, до прошле зиме носио је дрес Партизана, а сада је један од адута Новосађана.

- Очекујем истински фудбалски спектакл – категоричан је био Трујић. – Иако је иза нас тежак сусрет у Белорусији, професионалци смо и не смемо и не желимо да дозволимо ривалима да нам одмакну на старту Суперлиге. Неће бити лако, напротив, али имамо и квалитет и снагу да се испрсимо пред Партизаном и покушамо да наставимо низ добрих резултата. Неће бити лако ни нашем домаћину, а његови играчи желеће да се покажу у најбољем светлу пред новим тренером Николићем. Уколико бих процентуално требао да проценим изгледе у дербију, мислим да су шансе 50:50 посто.

Утакмица Партизан – Војводина почиње у 19 часова, уз пренос на каналу ТВ Арена спорт 1.

А. Предојевић

 

Дошао Вукасовић, отишао Шалета Кордић

Од  је играчки кадар Војводине богатији за једног фудбалера. Уговор с Новосађанима, наиме, потписао је Марко Вукасовић (25), задњи везни играч, који је стигао из редова грузијске Чигуре. Овај рођени Цетињанин се обавезао на верност према црвено-белима до јануара 2019. године, а у каријери је носио дресове Ветерника, новосадског Пролетера, Кечкемета и Вашаша.

Истовремено,  је уговор с новосадским суперлигашем раскинуо нападач Шалета Кордић, који није успео да се наметне тренеру Ненаду Лалатовићу. Он је изрази жељу да потражи други клуб, Војводина му је изашла у сусрет и у наставку сезоне старији од браће Кордић наступаће за Зету из Голубоваца, члану елитне лиге Црне Горе.

 

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести