Дерби припао Лозничанима

Војводина Микромаркет - Лозница 4:10

НОВИ САД: Стонотениска сала СПЦ „Војводина”, гледалаца 700, судије: Секулић (Нови Сад), Вучићевић (Ваљево), Даниловић (Београд) и Панић (Жабаљ).

Резултат - до 60 кг: Лазар Михаљ - Милош Јанковић 0:2 (0:3), до 64 кг: Вања Бачић - Петар Тошић 2:0 (3:0), до 69: Дамјан Грмуша - Бранимир Станковић 0:2 (1:2), до 75: Марко Адамовић - Александар Дреноват 0:2 (0:3), до 81: Денис Меметовић - Дамир Плантић 0:2 (0:3), до 91: Душан Крстин - Тони Филипи 2:0 (3:0), +91: Арпад Мајол - Драган Вељковић 0:2 (0:3).

У дерби сусрету две првопласиране екипе Прве боксерске лиге Србије, лидер из Лознице оправдао је улогу фаворита против Војводине Микромаркета и заслужено однео бодове из Новог Сада. Иако је коначан резултат убедљив у корист Лозничана, Новосађани су пружили жесток и достојан отпор, а публика је била у прилици да ужива у лепим борбама и потезима боксера оба тима. Српски спорт не би био то што јесте да се судије нађу у главим улогама и покваре фантастичну боксерску приредбу.

У борби до 60 килограма Лозничанин Милош Јанковић показао је супериорност над не толико спремним Румуном Лазаром Михаљем. Вања Бачић је показао све своје квалитете и у категорији до 64 килограма славио против Петра Тошића.  Уследила је категорија до 69 килограма, која је изазвала опречна мишљења присутних у сали и негодовање већег дела публике. Дејанн Грмуша је пружио одличну борбу против Бранимира Станковића и изгубио одлуком судија. Стекао се утисак да је млади Новосађанин оштећен, а да је Лозничанин на основу старе славе однео бодове. Одлука судија 2:1 у корист Станковића (гласали Панић и Даниловић), у многоме је оставио трага на даљи ток меча  и на домаће боксере. 

Борба до 75 килограма у којој су снаге одмерили домаћин Марко Адамовић и Александар Дреновац донела је велику храброст и боксерско умеће Новосађанима против нашег олимпијца и најбољег такмичара у држави. Победа је припала Дреноваку уз велику борбу на рингу. Првак Хрватске у дресу Лознице Дамир Плантић је славио у дуелу против младог и перспективног Дениса Меметовића. Нове бодове за Новосађана донео је Душан Крстин у категорији до 91 килограм који је изненадио фаворита и хрватског првака Тонија Филипија. Душан је показао пун раскош и потенцијал и победио једногласном одлуком судија. Ново појачање лозничана је супертешкаш Драган Вељковић није имао ривала по мери у лику Арпада Мајола из Мађарске, па је тако победа Вељковића додатно увећала укупан тријумф Лозничана.

Ј. Галић

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести