Динамо Минск – Војводина (уживо)

Фудбалери Војводине у Бресту против Динама из Минска воде 2:0 и имају играча више

у мечу 3. кола квалификација за Лигу Европе. Иако су већи део уводних 45 минута провели у дефанзиви, успели су из најзрелијег напада да поведу преко Синише Бабића који је и у новосадских 1:1 био стрелац за црвено-беле. Други погодак дело је Антића у 81. минуту, а до краја меча има мање од десет минута.

У уводних 15 минута утакмице није виђено много. Белоруска екипа кренула је офанзивније, имала један озбиљнији шут, али је чувар мреже Новосађана Кордић био на месту и сјајан ударац скренуо у корнер. Новосађани су на старту нешто дефанзивнији и чекају своју шансу из контранапада.

Први покушај Војводина је имала у 18. минуту, али је са преко 35 метара шут Мелега био непрецизан. Исти играч је три минута касније покушао из слободног ударца да изненади Игњатовича, али без успеха.

У следећем нападу је Сверчинкси имао велику шансу, али је његов шут из казненог простора поново Кордић скренуо у корнер. Наставила се иницијатива Динама који је нападао са свих страна, али је одбрана црвено-белих била веома дисциплинована.

О офанзиви белоруске екипе најбоље сведочи однос у броју корнера у првих пола сата игре (6:1), а најофанзивнији играча Воше Тријуч био је потпуно “одсечен”.

32 минут. – ГОООООЛ: Војводина у Бресту води 1:0. Сјајну асистенцију Мелега, Синиша Бабић је претворио у вођство шутем са ивице казненог простора.

Није се пуно тога променило од вођства Новосађана до краја првог полувремена. И даље су домаћини нападали, али без реализације, а тим тренера Ненада Лалатовића се у доброј мери ослободио притиска и у неколико наврата стигао до казненог простора ривала.

Имали су Белоруси шансу у самој завршници првог дела из слободног ударца, досуђеног због старта Пушкарића који је зарадио јавну опомену, али Биков је био непрецизан.

 

Почетком наставка борба се одвијала између шеснаестераца, а тренери нису начинили ниједну измену. Није било конкретнијих напада који би довели до погодака, а Воша је веома добром и покретном одбраном одбијала све атаке домаћег тима.

У 55. минуту Ел Монир је неспортски стартовао на Малбашићу и зарадио директан црвени картон и напустио терен, те довео свој тим у још тежу ситуацију. 

Војводина је са играчем више контролисала ситуацију на терену, играла таман с толико снаге колико је било потребно да одржи предност, али и даље није било изразитих шанси. У 70. минуту је Мелег имао прилику да науди Игњатовичу из слободног ударца са 25 метара, али је шутирао поред гола.

81. минут: ГОООООЛ: Никола Антић је сјајним ударцем погодио искоса и донео Војводини великих 2:0 и довео је на корак до плеј-офа.

 

Војводина је реванш утакмица почела у саставу: Кордић, Милетић, Ковачевић, Пушкарић, Антић, Максимовић, Малбашић, Палочевић, Мелег, Бабић и Трујић.

Белоруски тим игра у саставу: Игнатович, Острух, Сверчински, Концевој, Карпович, Нојок, Ел Монир, Биков, Коритко, Габовда, Будник.

Главни судија: Себастијан Делферијер (Белгија), стадион “Бресцки”, гледалаца: 10.169. Први меч у Српској Атини завршен је нерешено 1:1.

М. Р.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести