Ђилас: Морамо да спречимо дисквалификацију Србије

Председник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Драган Ђилас рекао је данас да је на састанку са представницима клубова разговарао о новонасталој ситуацији због спора

на релацији ФИБА-Евролига и обавестио их да ће упутити допис челним људима тих организације са захтевом да се пронађе неко решење.
"Упутићу допис Патрику Бауману и Ђордију Бертомеуу, са жељом да се, ипак, пронађе неко решење, јер није спорно да ФИБА прихвата да први иде у Евролигу. Ако је тако, не видим зашто би Евролига сама имала и друго такмичење, зар није боље да се договоре око тога и да нас све заједно реше овог проблема у који су нас увели. Не знам да ли ће то наћи на неки ођек, али сматрам да је то моја обавеза", изјавио је Ђилас за Блиц.

Према његовим речима, КСС ће сутра одржати Управни одбор и заузети став о понуди која је сада на столу.
"Не могу да прејудицирам став УО, али сматрам да ми као кошаркаšки савез и чланица ФИБА морамо да спроводимо одлуке ФИБА докле год оне постоје, без обзира да ли се са њима слажемо или не. Мислим да се у делу јавности прави прича да је овде у питању само Партизан, о чему моžемо да причамо тек када видимо који клуб би могао да дође у ову ситуацију, односно када се заврши АБА лига и видимо ко је добио место у Евролиги, која такмичења желе да играју наши клубови и ко уопште има понуду за Еврокуп".

Ђилас је додао да су представници Савеза и клубова на данашњем састанку показали једну дозу разумевања.
"Ми из Савеза за ситуацију у клубовима, а клубови за ситуацију у којој је национални Савез који мора да учини све што је потребно да се спречи дисквалификација Србије", закључио је Ђилас.

ФИБА је суспендовала укупно 14 репрезентација са Европског првенства, а постоји и могућност да Србија остане без организације квалификационог турнира за Олимпијске игре у Рију.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести