Ђоковић обара рекорде

Српски тенисер Новак Ђоковић наставља да бележи невероватне успехе и ниже рекорде. Први играч света по шести пут у каријери, а трећи пут узастопно, тријумфовао је на

Мастерсу у Мајамију. Ђоковић је до рекордне, 28. титуле на Мастерс турнирима стигао победом над Кеијем Нишикоријем из Јапана, у два сета (6:3, 6:3). Шести тријумф на Флориди донео му је поравнање са Андреом Агасијем на вечној листи победника Мајамија. Новом победом Новак је постао и тенисер који је зарадио највише новаца у историји овог спорта, ако се рачунају само турнирске зараде. Са нових милион и нешто више од 28 хиљада долара престигао је Роyера Федерера.

- Ово је један од најбољих турнира на свету. Имамо посебну „конекцију” са Мајамијем. Први пут сам овде освојио Мастерс круну, 2007. године. Увек је лепо да се вратим овде. Надам се да ће ова љубав да потраје. Хвала свима у мом стручном штабу који верују у мој сан - били су први утисци Новака после круне. Он је додао да не би волео да се овај турнир пресели у неки други град, као што се прича.

Нишикори је већ у првом гему направио брејк, али је најбољи светски тенисер одмах узвратио ударац. После три сигурна гема на страни сервера поново су уследили узастопни брејкови.

Прво је Новак после неколико сјајно одиграних дугачких поена одузео сервис свом противнику, али већ у следећем гему Јапанац је успео да се консолидује и врати брејк и смањи на 4:3. Међутим, Ђоковић је у наредном показао своју снагу, искористио грешке Ниши-корија, и новим брејком обезбедио сервис за освајање првог сета.

Наш ас није пропустио прилику и са такозваном нулом на свој сервис, окончао је први сет у своју корист.

Ђоковић је почетком другог сета још више подигао ниво игре па је тако почео да ниже атрактивне потезе и винере. Одмах је освојио сервис Јапанца и потом потврдио брејк за вођство од 2:0.

Прорадио је и сервис па се тако само чекала прилика за нови брејк и крај меча. Он је уследио у последњем гему када Новак искористио трећу меч лопту и поново написао историју тениса.

Ђоковић је на крају меча имао 14 винера наспрам Нишикоријевих 10, и забележио је 7 неизнуђених грешака мање.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести