Ђоковић преокретом победио Tима

Новак Ђоковић победио је у првом мечу завршног Мастерса у Лондону Аустријанца Доминика Тима у три сета 6:7 (12:10), 6:0, 6:2.

 На тај начин, наш најбољи тенисер почео је успешно пут ка повратку на чело АТП листе, а тренутно водећег Ендија Мареја може да претекне уколико одбрани трофеј из прошле сезоне. На турниру у “О2 арени” свака победа у групи доноси по 200 бодова, победа у полуфиналу доноси 400, а победа у финалу још 500 бодова. Ас из Србије је освајао завршни турнир у последње четири године, а има укупно пет титула, као и Пит Сампрас и Иван Лендл. Једну више има Роyер Федерер.

Новак је одлично почео меч – прецизним сервисима преузимао је контролу, а онда лаким винерима (погодио их је три) дошао до првог гема. И Тима су слушали ударци на почетку, па је изједначио на 1:1. Обојица тенисера су ударала веома чисто, па су чували свој сервис. У паузи између трећег и четвртог гема, српски играч затражио је помоћ физиотерапеута, како би санирао малу огреботину на палцу десне руке, коју је зарадио приликом једног проклизавања.

Стигло се до тајбрејка, а, иако је Ђоковић имао сервис, Тим је показао зашто се нашао међу осам најбољих играча и имао је три сет лопте за освајање првог сета. Међутим, грешке Аустријанца довеле су до изједначење и неизвесне завршнице сета.

После пет сет лопти ривала и Новак је имао прилику да сервисом заврши сет, али је Тим добро проценио и и изборио ново изједначење 9:9, да би после седме сет лопте освојио први сет - 7:6 (12:10). Одмах на старту другог сета Новак је показао право лице, дошао до брејк лопте и освојио први гем, да би тада Тим пао у игри и почео да греши, чиме је омогућио српском тенисеру да лако дође до изједначења у сетовима и то без изгубљеног гема.. За мање од 20. минута игре решио је овај сет у своју корист и подсетио на тенисера који је толико убедљиво владао светском сценом.

За разлику од другог, Доминик је у трећем сету имао на почетку иницијативу, био агресивнији, али је Новак успео да се одбрани и поведе са 2:1. Било је 30:30 у четвртом гему, али је Ђоковић тада зарадио поен, па сачекао грешку агресивног ривала, који је изгубио девет од последњих десет гемова - 3:1. Пети гем припао је Аустријанцу и Ноле је стигао до вођства од 4:2, а онда је освојио и два следећа дела игре, победивши младог супарника на крају убедљиво.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести