Ђурђевић троструки стрелац

Чукарички - Партизан 1:3 (1:1)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца: 3.000, судија: Милорад Мажић (Врбас). Стрелци: Ожеговић у 35. (из пенала) за Чукарички, а Ђурђевић у 1, 51 и 61. минуту за Партизан. Жути картони: Булатовић и Лагатор (Чукарички).

ЧУКАРИЧКИ: Петрић 6, Живковић 6, Булатовић 6, Пјасентин 6, Лагатор 6, Срнић 7 (Томић 6), Реган 7 (Мандић 6), Кајевић 7, Ожеговић 7, Јевтић 7, Машовић 6.

ПАРТИЗАН: Кљајић 8, Вулићевић 7, Остојић 6, Миленковић 6, Милетић 7, Јевтовић 6, Евертон 7, Леонардо 7, Јанковић 6 (Михајловић 6), Божинов 7 (Влаховић 6), Ђурђевић 9 (Јовановић 6).

Партизан је забележио још једну победу у првенству. Овога пута савладан је Чукарички, после одличне игре у другом полувремену.

Почело је како се само пожелети може за госте. Већ у 1. минуту повели су са 1:0. Вулићевић је одиграо пас у простор за Ђурђевића, овај стигао до лопте, изашао сам испред Петрића и савладао га. Уопште, утакмица на Бановом брду била је високог темпа. Партизан се, наравно, наметнуо, али је и домаћин шансу тражио кроз игру. Публика је била задовољна оним што је гледала, проток лопте је био квалитетан и брз, тако да су обе екипе често стизале до шеснаестерца противника. У таквој ситуацији и Чукарички је имао прилику преко Ожеговића, али је Кљајић одбранио.

Да Партизану неће бити лако видело се и у 15. минуту када је Кајевић озбиљно припретио, а чувар мреже ,,парног ваљка“ поново интервенисао.

Као изненађење стоји податак да је у првом полувремену посед лопте углавном био у корист ,,брђана“, свакако сегмент којим је тренер Петрић могао бити задовољан. Николић, је опет, сигурно био депримиран чињеницом да су његови играчи, како је време одмицало, све брже губили лопту и били све безопаснији. И Реган је имао добар покушај, а Клајић је показао да је најзапаженији у првом делу игре.

А, у 34. минуту, пенал за домаће. Ожеговић је ушао у казнени простор, фаулирао га је Милетић и судија Мажић био је неуморан. Ожеговић је и извео казнени ударац и био сигуран. До одмора, уследио је добар напад Партизана преко Леонарда, који је потезом више, у гол шанси, упропастио Ђурђевић.

Почетком наставка поново гол за госте. Божинов је одлично асистирао за Ђурђевића, а овај још једном савладао Петрића. Одличан фудбал гледали смо у другом полувремену, велику шансу да изједначи имао је Ожеговић, али је Кљајић сјајно интервенисао. Свој шоу Ђурђевић је наставио у 61. минуту. Узео је лопту на двадесет метара од гола, направио који корак, а онда фантастичним шутем закуцао лопту у мрежу Петрића.

До краја, Партизан је контролисао игру и заслужено славио.      

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести