До тријумфа без умирања у лепоти

Гол сениорске фудбалске репрезентације, после краће паузе, опет ће чувати искусни Владимир Стојковић. Вратио се у такмичарски ритам у дресу Нотингем Фореста,

па ће против Молдавије заменити младог Рајковића, који се баш и није прославио на утакмици са Ирском.

- Како год знамо и умемо морамо да победимо. У новом смо циклусу, кренули смо да враћамо самопоуздање и наравно да идемо по три бода. Неће бити лако, бољи смо на папиру, а на терену то треба да покажемо. И да победимо 3:0, видеће се да је Молдавија добра репрезентација- опрезан је Стојковић.

Селектор Муслин је казао да је Молдавија једини прави аутсајдер у нашој Д квалификационој групи.

- Мале су разлике у квалитету репрезентација. Ако погледамо Европско првенство, не знам да ли је неко победио са три-четири гола разлике. Квалитет је уједначен. Из једног шута треба да победимо. Тако се освајају титуле и у првенству, из прекида, важно је да да добијаш утакмицу и кад не играш најбоље.

Дакле, са новим селектором и системом игре репрезентативци желе да буду такмичарски настројени.
- Прошле године смо имали дестак мечева у којима смо играли добро, стварали шансе, нигде нас противник није нешто надиграо. Да смо победили Португал у Лисабону или Београду, не би било незаслужено. Роналдо и дружина су савладали Албанију и Јерменију са по 1:0, у последњих пет минута. Ми када бисмо победили у Србији 1:0 створио би се утисак да је боље да изгубимо против такве репрезентације. Време је да пресечемо, променимо начин размишљања и приступ утакмици.

Очеквали смо тријумф у Београду против Ираца, а на конту је тек један бод.
- Реално гледајући ствари, када у петом минуту губиш 1:0, бод је одличан, иако смо после имали предност и прилику да победимо.

И опет следи повратак на важно гостовање у Кишињеву, где се са талона мора покупити читав плен.
- Три бода су три бода, аутоматски се подиже самопоуздање, ноге су лакше за следећу утакмицу и све некако иде како треба. Овако смо стално под некаквим притиском,да ли ће се десити ово или оно.Најтеже су утакмице када се очекује пуно од њих, а може само да се изгуби, не и профитира. Сви очекују победу против Молдавије, а неће тамо бити лако.

Други испит против Аустрије требало би да буде деликатнији.
- Аустрија је репрезентација за свако поштовање. Играмо код куће, имамо добре играче, као и они. Искусни су, добри, али и ми смо. То је утакмица у којој је све могуће, ми ћемо ићи на победу- најавио је Владимир Стојковић.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести