Драгољуб Збиљић: Нема продаје играча, идемо на шампионску титулу

Од доласка на место генералног спонзора Фудбалског клуба Војводина компаније Енерготехника Јужна Бачка, а потом и потписивања спонзорских уговора са још 20 респектабилних компанија,

као да је ослобођена огромна позитивна енергија у и око новосадског суперлигаша. Тим у овој сезони игра сјајно, доказао је то и на европској сцени Европу, а још више у домаћем првенству, па је после седам кола Воша другопласирана екипа на табели Суперлиге, с три бода заостатка од водеће Црвене звезде, али и са одиграном утакмицом мање. То је повећало апетите навијача Војводине, који су почели да маштају о освајању треће титуле првака државе.

А да ту није реч тек о пуком сањарењу, потврдио је и власник компаније Енерготехника Јужна Бачка и председник Пословног тима црвено-белих Драгољуб Збиљић.

- Као Новосађанин и још више као човек који искрено воли Војводину, могу да кажем да сам презадовољан оним што је тим остварио у досадашњем делу сезону – истакао је Збиљић. – Изузетно ми је жао што до сарадње између компаније Енерготехника Јужна Бачка и ФК Војводина није дошло само месец дана раније, јер бисмо, у том случају, успели да доведемо још неколицину квалитетних фудбалера. Тиме бисмо додатно повећали шансе у борби за пласман у групну фазу Лиге Европе, али, подвлачим, презадовољан сам и овим што је екипа до сада урадила. Сматрам да су нам потребна појачања на позицији десног бека и класичног шпиц играча, јер је пред нама дугачка сезона, а амбиције су нам у њој веома високе. И још нешто: желим да поручим свима да продаје играча Војводине неће бити, јер наш тим и клуб иду на титулу већ ове сезоне!

Драгољуб Збиљић је приликом прихватања договора о генералном спонзорству желео да обави разговоре са шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем, као и са представницима омладинске школе „Илија Пантелић“, од које очекује да у догледно време створи играче који би били окосница будућег првог тима.

- Ненад Лалатовић је тренутно најбољи тренер у српској лиги и човек пред којим је велика тренерска будућност. Имам огромно поверење у њега и његов рад, а на нама је да обезбедимо дугорочну стабилност клуба, што  и чинимо. С друге стране, омладинска школа нашег клуба је најбоља у Србији и веома сам поносан на играче који су стасали или стасавају у њој, а намећу се за место у првом тиму. Не желим да се мешам у тренеров посао, јер у њега имам апсолутно поверење, али, лично, сматрам да Зличић, Ђуришић и Стаменић својим квалитетима и односом према клубу и понашањем дефинитивно заслужују шансу у првом тиму Војводине.

Потом је Збиљић додао и следеће:
- Током последњих месец дана разни менаџери су се упорно распитивали о Николи Трујићу, Дејану Мелегу, Александру Палочевићу, Николи Антићу и Филипу Малбашићу. Али, истичем, они нису на продају и то је наш одговор на потражњу за њима. Разлог је што идемо на титулу првака Србије! Неће бити продаје играча конкурентским тимовима из Београда. Иако постоје разна нагађања у јавности, Црвена звезда и Партизан ће појачања за своје екипе морати да потраже на некој другој страни, а не у нашем дворишту. Нећемо продавати своје играче овим клубовима, већ, када и буду одлазили из Новог Сада, моћи ће да нове ангажмане пронађу само у иностраним екипама – нагласио је Драгољуб Збиљић, председник Пословног тима ФК Војводина и власник компаније Енерготехника Јужна Бачка, генералног спонзора новосадског фудбалског суперлигаша.
      
А. Предојевић
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести