Драма Новосађанима, одлука о титули у недељу

Играће се пета утакмица плеј-офа после које ће бити познат одбојкашки шампион Србије. Одбојкаши Војводине НС семе славили су над актуелним шампионом Црвеном звездом после велике драме

Војводина НС семе – Црвена звезда 3:2 (25:21, 16:25, 26:28, 25:18, 15:11)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 750, судије: Рогић (Београд), Јанковић (Стара Пазова).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, Николић 16, Станковић 11, Петровић 2, Вемић 21, Премовић 1, Јовановић 7, Кујунџић, Пековић (л), Мехић 2, Радовић, Минић 16.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 14, Јевтић (л), Шкрбић 1, Гмитровић 2, Штавлић, Милутиновић 9, Јаковљевић 20, Стојсављевић 9, Мунћан 2, Благојевић 22, Вељовић, Буцуљевић.

Играће се пета утакмица плеј-офа после које ће бити познат одбојкашки шампион Србије. Одбојкаши Војводине НС семе славили су над актуелним шампионом Црвеном звездом после велике драме и дугих и квалитетних пет сетова у четвртом мечу финала плеј-офа и серију поново вратили у Београд. Могли су посао изабраници Страхиње Козића да заврше много раније јер су боље почињали сваки сет, губили су концентрацију у завршници, били толико ментално јаки да, ипак, преломе све у своју корист и зато ће питање шампиона бити одлучено како доликује – после пет утакмица.

Домаћи су кренули силовито. Напали сервисом и држали контролу игре у својим рукама, а Вемић и Николић су били веома расположени. Стизала је Звезда предност, али када се Воша одлепила на 13:10, одржавала је егал и сигурно вођство. Покушавао је тренер Београђана Драган Кобиљски да одморима покрене свој тим, али су гости успели да се примакну на 21:20 после доброг сервиса Јаковљевића и добре одбране. Због посекотине на шаци, Минић је морао да уступи место Премовићу који је донео битан поен домаћину за 23:21, затим је контру реализовао резервиста Мехић и донео Воши три сет лопте. Новосађани су већ прву искористили после грешке Благојевића.

На сервисе Станковића домаћин је повео 3:0, али су гости одмах узвратили и повели. Нападали су сервисима Николића (убрзо га заменио Мехић), а када је почетне ударце изводио Јаковљевић заокружили су серију од 11:2. На обавезни одмор отишло се с великом предношћу гостију од 12:6. Технички тајм-аут пробудио је Новосађане који су ухватили какав-такав прикључак, али не задуго јер се поново судијски двојац потрудио да врати ранију предност актуелног шампиона. Онда се и Звезда разиграла и суверено одржала предност за изједначење.

Поново бољи почетак Новосађана у трећем сету и Кобиљски је био приморан да затражи тајм-аут на 5:1, после добрих напада Вемића. Одмах се Звезда вратила у игру са добрим блоком и контрама Благојевића, али на кратко, јер се на технички тајм-аут отишло са 12:8 за домаће црвено-беле. Покушавали су гости да се поново врате, дизали тензију, јер им се није свидео уједначен судијски критеријум и то им је експресно помогло, јер су преко Благојевића и Јаковљевића ухватили прикључак.

Домаћин је остао без идеје у нападу и то је Звезда искористила, али мора се рећи да су јој Новосађани помогли грешкама. Асом Јаковљевића су Београђани повели 22:21 (било 15:21), а онда и 24:22 после блока Милутиновића. Пројектил Вемића донео је 24:24 и нову драму у трећем сету. Играло се дуго поена за поен, а пету сет лопту су искористили гости када је Јаковљевић изблокирао Николаћа. Наљутило је то Новосађане који су још јаче кренули и за трен ока преко Вемића и Минића дошли до великих 8:2, али се ту нису зауставили и после неколико добрих потеза Николића наставили да повећавају предност (12:4). Све је полазило за руком домаћину, од сервиса, одбране, блока па све до убојитих напада. Нешто касније наступила је још једном минус фаза домаћина и Београђани су пришли на 19:15 после два добра блока. Јовановић је асом и добрим сервисом донео 22:15 и недостижну предност за тај-брејк.

Почетком коцкарског сета заблистао је Јовановић, најпре блоком на Стојсављевићу за 5:3, а потом и кувањем тек да покрене свој тим. Гости су играли без калкулација, максимално нападали и држали егал до промене страна (8:7). Сервирао је Минић, а контру реализовао Вемић и Новосађани су поново дошли до плус два (10:8). Грашка Јаковљевића и Воша је повела 12:9, а потом је Николић искористио контру и изблокирао Околића за пет меч лопти (14:9).
Пети меч игра се у недељу 8. маја у Београду од 17.30 часова уз директни ТВ пренос.

М. Ристић

Козић: Да вратимо пехар у Нови Сад

Шеф струке новосадског суперлигаша Страхиња Козић задовољан је победом и нада се да ће се титула вратити у Нови Сад.
- Изузетно је тешко било играти ову отакмицу, били смо под притиском, али смо издржали. Честитам мојим играчима који су успели да се врате психолошки после несхавтљиво изгубљеног трећег сета где смо све имали под контролом, али се увукла нервоза. Били смо тим у четвртом и петом сету и само на тај начин можемо да играмо с Црвеном звездом. Били смо изједначени током сезоне и мислим да је најправедније да се шампион одлучи после петог меча који се игра у недељу и мислим да су шансе пођеднаке. Драго ми је због победе и надам се да је ово увертира пред пети меч у Београду и да ћемо титулу вратити у Нови Сад – рекао је Козић.

Тренер Звезде Драган Кобиљски није био превише расположен за причу после тесног и драматичног пораза.
- Још једна изуетно тешка, али лепа утакмица и победа Војводине. На нама је да анализирамо грешке и да спремни дочекамо пету утакмицу која одлучује о титули. Надам се да ћемо поновити борбеност из ове утакмице и да ћемо у недељу завршити све у нашу корист – рекао је Кобиљски.
Коректор Воше Александар Минић очекује велику борбу и у петом мечу у Београду.

- Знали смо да ће серија бити тешка, као и ова утакмица коју смо добили. Имали смо велику предност у трећем сету, пали смо у игри, али смо били довољно јаки да се вратимо и преокренемо резултат. Играли смо како умемо у четвртом и петом сету и нисмо дозволили пораз на нашем терену. Пети меч игра се за пар дана и сигурно ће бити поново дуг и исцрпљујућ и не би ме зачудило да о титули одлучи пети сет – истакао је Минић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести