Два минута за славље

Радник – Партизан 1:3 (0:2)

СУРДУЛИЦА: Стадион Радника, гледалаца: 2000. Лукић (Ресник). Стрелци: Златановић у 47. за Радник, а Ђурђевић у 9. и 76. и Леонардо у 10. минуту за Партизан. Жути картони: Гојковић, Николић, Павловић, Златановић, Миловановић (Радник), Леонардо, Ђурђић (Партизан). 

РАДНИК: Чанчаревић 6, Миловановић 7, Влаховић 6 (Ђорић), Адамовић 6, Николић 6, Френсис 7, Радовић 7 (Јовановић), Павловић 6, Гојковић 6, Вуковић 6, Златановић 7 (Станковић).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Радин 6, Милетић 6, Миленковић 6, Балажиц 6, Евертон 7, Марјановић 7, Леонардо 7 (Ђурђић), Стевановић 7 (Јанковић), Божинов 8 (Илић), Ђурђевић 8.

У одличној фудбалској представи ,,ваљак“ је био бољи и заслужено славио.Обе екипе су изузетно динамично ушле у меч тако да је промзрла публика од почетка загрејана. Посебно је импоновала жеља домаћина, који нису дали ока да отворе фаворитима из Београда. Уздахе публике изазвала је шанса Радовића у 3. минуту, када је након продора Френсиса шутирао искоса са десне стране, али је Кљајић одбранио. Деловало је као да Сурдуличани знају шта хоће, па су сваку грешку гостију, кажњавали брзим и прецизним контранападима.

У том сегменту нису заостајали ни црно-бели, па је у 9. минуту севнула контра, Ђурђевић је изашао сам испред Чанчаревића и погодио мрежу. А, онда још једна муњевита акција црно-белих, одиграна у три потеза, коју је Леонардо завршио новим поготком. Два гола Партизана за само минут! Узбуђења су настављена у 16. минуту, када је после слободног ударца Адамовића Кљајић кратко одбио лопту, а шут Френсиса потом био изблокиран. Своју фантастичну партију, после две асистенције Валери Божинов могао је да крунише и голом у 26. минуту, изашао је сам испред Чанчаревића, али је овај изванредно зауставио његов ударац. Пропала је прилика да Партизан већ тада реши све дилеме. Фантастичним темпом играчи обе екипе су у првом полувремену одушевљавали гледаоце! Код домаћих се озбиљно наметнуо млади Френсис (19) и сигурно да је остао у меморији тренера гостију Николића. Опет, Никола Радовић се ,,истакао“ још једним промашајем када је у 37. минуту могао да унесе неизвесност у меч. Прво полувреме је зачињено пречком Леонарда који је пропустио прилику да се седми пут ове сезоне упише у стрелце.

Настављено је динамично и у 47. минуту било је 1:2. Миловановић је пробио по боку, нашао на петерцу усамљеног Златановић који је погодио мрежу. Нови одличан пас Божинова, Ђурђевић није успео да претвори у гол, па је остао идентичан резултат на семафору. А, онда једна велика грешка голмана Чанчаревића, у 76. минуту, када је у дуелу са Ђурђевићем промашио лопту па овом после није било тешко да је смести у мрежу. Грешка, која је толико својствена чуварима мреже приликом истрчавања, по влажном терену.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести