ЕЛ Топ 16: Звезда прецизна и силна

Чврстом одбраном, одличним далекометном паљбом за три поена (11 од 22), пре свих Симоновића (4 тројке), као и врло добрим извођењем слободних бацања, кошаркаши Звезде дошли су до друге победе

Црвена звезда – Уникаха  87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20)

БЕОГРАД: Хала Пионир, гледалаца: 6.500. Судије: Ламоника, Болтаузер, Пастусиак.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ: Кинзи 3, Ребић, Дангубић 7, Лазић 9, Симанић 7, Мицић 12 (5 ас), Симоновић 13, Гудурић 13, Јовић 15 (5 ас), Милер 7 , Цирбес 10 (6 ск), Штимац 4.

УНИКАХА: Џексон 7, Дијаз 7, Хендрикс 2 (6 ск), Томас 9, Диез, Суарез 4, Смит 11, Недовић 8, Васкез 8, Кузминскас 6, Нелсон 4, Кули 6.

 у Топ 16 фази Евролиге. Почетак утакмице обележио је одличан офанзивни скок гостију, али то није резултирало вођством, јер Шпанци нису били прецизни. У првој четвртини екипе су се смењивале у вођству, а Звезда је дошла до предности када је појачала одбрану, а с друге стране Цирбес је почео да користи то што у екипи Уникахе нема класичног центра који би могао да га чува.

Већ на почетку друге четвртине, Гудурић је погодио за два поена и додатно са пенала након фаула, и тада је Звезда први пут дошла до двоцифрене предности (24:14). Узвратио је тројком Џексон, а онда се разиграо сјајни Стефан Јовић, који је погађао и асистирао, а након његовог прецизног хица изван линије 6.75, имали су црвено-бели први пут, а касније још у неколико наврата, вишак од 12 поена.

Гости из Малаге су се распуцали у трећој четвртини, па су у два наврата успели да стигну до минуса од пет поена, али онда је свој раскошни таленат показао Гудурић, нерешива енигма за играче Уникахе. Своју прву тројку погодио је Марко Симоновић, па је Звезда опет отишла на двоцифрену разлику (60:50). Ипак, почетком последње деонице, након поена Нелсона, Уникаха је смањила на само минус три (60:57), али се испоставило да је то све од гостију. Распуцао се Симоновић за три поена, потом и Лазић, па победа црвено – белих није долазила у питање.

Д. Кнежић

Недовић: Чудан осећај, морао сам да се навикавам
Кошаркаш Уникахе Немања Недовић рекао је вечерас да му је било много тешко да игра против Црвене звезде јер је емотивно доживео дуел са бившим клубом.

- Јако је тешко било играти у оваквој атмосфери. Циљ је био да уведемо Звезду у егал у финишу, имали смо шансу за то, али нисмо успели. Погодили су неколико тешких шутева за три поена и честитам им на томе. Не смемо да падамо, већ да се подигнемо, рекао је Недовић на конференцији за медије после меча.

Недовић је од одласка из Звезде први пут заиграо у Пиониру на супротној страни.

-Чудно сам се осећао. Први пут сам био противник Звезде у Пиониру, било је емотивно и требало ми је времена да се навикнем на амбијент, истакао је Недовић и пожелео Звезди да се заједно са Уникахом пласира међу осам најбољих у Европи.

Тренер тима из Малаге Ђоан Плаза признао је да је Црвена звезда била боља.

- Играли су са више енергије и жеље. Звезда је била физички јачи тим од нас. Неутралисали су нас одбраном, до овог меча ми смо били најбоља дефанзивна екипа. Када смо се примакли на минус три у последњој четвртини доносили смо лоше одлуке, закључио је Плаза.

Резултати:

Локомотива – ПАО 76:67
Цедевита – Ефес 84:80
Лаборал – ЦСКА 81:71
Реал – Барселона 86:87
Химки – Бросе баскет 78:61
Жалгирис – Олимпијакос 75:55
Дарушафака – Фенербахче 100:106

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести