ЕП Београд 2016: Сјајан отпор Српкиња, Француска у четвртфиналу

Ватерполисткиње Србије нису супеле да се пласирају у четвртфинале Европског првенства. Изабранице Владимира Бајковића поражене су у одлучујућем мечу Б групе

Француска – Србија 7:6 (2:3, 0:0, 3:1, 2:2)

БЕОГРАД: Арена, гледалаца: 5.000, судије: Ставридис (Грчка) и Вејнгенрот (Швајцарска). Играч више: Француска 4 (0), Србија 8 (0). Петерци: Француска 1 (1).

ФРАНЦУСКА: Деренти, Мило, Башелијер 1, Ау. Сакре 2, Жиле 1, Махеу 1, Барбеу, Тарди 1, Ад. Сакре, Јаскова 1, Клерк, Дауле, Шабријер.

СРБИЈА: Јоветић, Б. Рудић 1, Пантовић, Ћоровић 1, Миладиновић, Дујовић, Лука 3, Т. Рудић, Миловановић, Вуковић 1, Ивковић, Јаковљевић, Александровић.

од селекције Француске са 7:6 и групну фазу завршиле са једном победом и четири пораза. Наше девојке ће играти за 9. место против Португалије 22. јануара у 13.30 часова.

Францускиње су боље отвориле утакмицу и повеле са 2:0, али је Србија головима Ивана Ћоровић и Ларе Луке преокренула на 3:2. Иако су обе екипе имале доста прилика мреже су мировале у другој деоници, а онда су Францускиње у трећем периоду заиграле много боље. Успеле су да изједначе већ на почетку трећег дела, а онда и да поведу. Јелена Вуковић је успела да изједначи на 4:4 на 27 секунди пре краја, а онда је у последњој секунди Аурора Сакре донела нову предност Францускињама (5:4). Поечетком последње деонице Српкиње су имале неколико изгледних прилик, али их нису искористиле. Зато су искусне Францускиње искористиле своје прилике и са два гола (7:4) дошле на корак до победе. Међутим, нису се предавале наше девојке, ношене громогланим навијањем са трибина успеле су да смањи резултат. Минут и по пре краја Богларка Рудић је погодила мрежу, а онда је Лара Лука 45 секунди пре краја својим трећим голом довела Србију на минус један. Имале су наше девојке прилику и да у последњем нападу изједначе резултат, али су мало пожуриле у нападу. Рудићева је погрешила и све је било решено, а и да је погодила реми не би био довољан Србији да се пласира у четвртфинале.

Остаје жал за пропуштеном приликом на почетку првенства против Немачке. Да је та утакмица другачије решена Српкиње би се сада радовале. Али, иако нису успеле да се пласирају у четвртфинале, чиме би направиле историјски резултат, наше девојке су због велике борбености заслужиле аплаузе.

Г. М.

Бајковић: Поносан сам на девојке

Селектор Владимир Бајковић после дуела са Францускињама рекао је да може да буде задовољан приказаним.

– Не мопжемо да се приближимо екипама из врха без јаких такмичарских утакмица. Ово је био доказ, али показали смо да наша аматерска екипа може да се носи са професионалцима какви играју за Француску. Можемо да будемо задовољни приказаним. Поносан сам на свој тим, девојке су пружиле максимум. Биле су инспирисане амбијентом, нису се обрукале ни у једној утакмици – казао је Бајковић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести