ЕП Београд футсал: Против Украјине за полуфинале и историју

Репрезентација Србије на добром је путу да испише нову страницу српског футсала. Изабраници Аце Ковачевића победом над једном од најбољих светских селекција, са којом нису имали лепа искуства,

Португалијом избегли су ванземаљце из Шпаније на путу до полуфинала. До тог циља дели их, бар на папиру, лакши противник у четвртфиналу - Украјина. Ових дана Орлови као да живе најлепши сан, али на све начине покушавају да не падну у еуфорију и све оно што су лепо до сада урадили проспу за тили час. Четвртфинале је данас (18.30), тако да времена за славље нема. Португалија ће своју карту тражити за полуфинале у мечу са Шпанијом (21).

Дан после велике победе наши момци су се дружили са представницима медија и најавили поново велику борбу.
- Ово је било остварење сна свакога од нас или дела сна, пошто не бих волео да се још заврши. Играти у атмосфери као што је била против Португалије и направити такав успех, то је нешто невероватно. Сада, заиста, нема места за еуфорију. Све мисли су усмерене ка Украјини, која је веома дисциплинована екипа и свих 40 минута игра исто, стрпљиво. Није ни налик Португалији, који има изванредног Рикардиња. Украјинци имају осам истих играча, који су стално у ротацији и држе исти ритам. Гледали смо их мало уживо, анализирали смо утакмице и надам се да уз Божију помоћ и помоћ публике можемо до полуфинала и историјског успеха - истакао је Милош Симић, стрелац трећег гола против Португалије.

Победу су посветили капитену Марку Перићу.
- Лепши поклон за рођендан нисам могао да добијем. Слабо се сећам те завршнице, посебно после нашег другог гола, када смо чули са трибина „У бој крените јунаци сви“. У тим тренуцима сам пожелео да запевам више него да играм. Емоције су прорадиле, очи су биле пуне суза. Само ми је било у глави да не смемо да примимо гол и изгубимо прво место. Хвала Богу, све се добро завршило - рекао је Перић.

Следи још једна тешка утакмица.
- Против Словеније смо играли за четвртфинале, против Португалије да избегнемо Шпанију, а против Украјине играмо за историју. То ће бити, свакако, најтежа утакмица јер смо се много истрошили у прве две, нарочито против Португалије, где смо последњи атом снаге дали за победу. Још увек нисмо ништа урадили, а имамо прилику коју претходне генерације нису имале, да уђемо у полуфинале пред нашом публиком. Жеља нам је да поново грми Арена. Играћемо против репрезентације која је организована, дисциплинована и добро физички припремљена. Ако исконтролишемо њихов пресинг, значајно нам расту шансе да уђемо у полуфинале - упозорава Перић.

Припремио: Ј. Галић

Аца Ковачевић: Права промоција футсала

Ноћ за историју српског футсала, ноћ када је Србија славила победу над једном од најјачих селекција на свету са ванземаљцем у игри на петопарцу Рикардињом. Србију са клупе сјајно предводи тренерски маг Аца Ковачевић, на чију адресу одлазе велике заслуге за успех.

- Тешко је све ове емоције сложити за овако кратко време. Ово је нешто што смо сањали. Желим да се захвалим репрезентацији Португалије, јер смо направили праву промоцију футсала, која до сада није виђена ни на једном првенству. Атсмосфера је била предивна, инспиративна за све актере, момци су оставили срце на терену. Мислим да је публика имала велику сатисфакцију, јер смо победили противника који спада у сам врх светског футсала - рекао је Ковачевић.

Украјина је, такође, јак противника, имаће исту жељу као и Србија, пласман међу четири најбоље селекције Европе.
- Најважније ће бити да се наши играчи опораве, јер доста су исцрпљени и физички и највише ћемо радити на опоравку - казао је Аца Ковачевић.

Миодраг Аксентијевић: Победили смо бољи тим

Оно што је на нашем голу чинио Миодраг Аксентијевић препричаваће се дуго. Држао је наш тим у животу, скидао зицере Рикардиња и саиграча, био на крају један од јунака велике победе.
- Очекивао сам велики притисак и био сам све време веома сконцентрисан. Уз овакву публику, која вас просто носи, једноствано не можете да изгубите. Верујте ми, уживао сам све време. Победили смо реално бољу селекцију, која то није била у овом тренутку. Србија нема услове које имају многе друге земље, али срећа, храброст, наше срце и велики мотив води све наше спортисте до оваквих победа. Ово је за мене била утакмица живота - не оставља дилему Мидраг Аксентијевић.

Четвртфинала

Понедељак
Србија - Украјина  (18.30)
Шпанија - Португалија  (21)

Уторак
Русија - Азербејџан  (18.30)
Казахстан - Италија  (21)

Група А

Србија - Словенија     5:1

Словенија - Португалија     2:6

Португалија - Србија 1:3

 

1. Србија

2

2

0

0

8:2

6

2. Португалија

2

1

0

1

7:5

3

3. Словенија

2

0

0

2

3:11

0

Група Б

Шпанија – Мађарска  5:2

Мађарска – Украјина 3:6

Украјина – Шпанија    1:4

1. Шпанија

2

2

0

0

9:3

6

2. Украјина

2

1

0

1

7:7

3

3. Мађарска

2

0

0

2

5:11

0

Група Ц

Русија – Казахстан     2:1

Казахстан - Хрватска 4:2

Хрватска – Русија      2:2

1. Русија

2

1

1

0

4:3

4

2. Казахстан

2

1

0

1

5:4

3

3. Хрватска

2

0

1

1

4:6

1

Група Д

Италија – Азербејџан 3:0

Азербејџан - Чешка    6:5

Чешка – Италија        0:7

1. Италија

2

2

0

0

10:0

6

2. Азербејџан

2

1

0

1

6:8

3

3. Чешка

2

0

0

2

5:13

0

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести