ЕП Београд футсал: Србија у четвртфиналу, пали Португалци!

Футсал репрезентација Србије савладала је Португалију са 3:1 (1:1) и освојила прво место на табели избегавши тако фаворита Европског првенства Шпанију у четвртфиналу турнира у Београду.

Србија – Португалија 3:1 (:1)

БЕОГРАД: КОМБАНК Арена, гледалаца: 11.161, судија: Гутијерес (Шпанија), стрелци: Коцић 8, Рајчевић 37, Симић 40 (Србија), Рикардињо 15 (Португалија).

СРБИЈА: Аксентијевић – Перић, Јањић, Коцић, Рајчевић. Резерве: Момчиловић (гк), Живановић, Лазић, Симић, Ракић, Радовановић, Милојевић, Пршић, Стојковић

ПОРТУГАЛИЈА: Уго – Кари, Сесилио, Матос, Рикардињо. Резерве: Бебе (гк), Паулоњо, Коељо, Переира, Џо, Анилтон, Брито, Лима.

Ривал Србији биће Украјина. У сјајном мечу у Арени Србија је прво успела да се одбрани  од фантастичних Португалаца и сјајном Рикардињу, и слави головима Коцића у осмом, Рајчевића у 37. и Симића у 40. минуту.

Португалцима је био довољан бод за прво место, али ће они морати да се носе са моћним Шпанцима у четвртфиналу.

"Орлови" су опет имали сјајну подршку с трибина, 11.161 навијача је попунило до последњег места трибине београдске Арене и од почетка до краја дуела бодрило наш тим, али одало и признање маестралним потезима Рикардиња.

Од првог до последњег минута играло се у високом ритму са доста дриблинга, дуела и шутева, а иако су Португалци можда били за нијансу конкретнији током већег дела меча, Србија је изморила ривала, обранила се и заслужено славила.

Наши футсалери повели у осмом минуту након сјајне соло-акције и прецизног ударца левом ногом Коцића, али Португалци стижу до изједначење пет минута пре полувремена сензационалним голом Рикардиња.

Гости су на отварању другог полувремена били бољи, константно су тражили гол за преокрет, али је Рикардињо изгубио оштрину, иако је и даље често знао да излуди наше играче.

Уследило је последњих десет минута и притисак Србије, која пропушта прилике преко Ракића и Симића, али три минута пре краја Перић сјајним дриблингом и додавањем кроз ноге проналази Рајчевића који се искупљује за промашаје из првог полувремена и доноси тријумф.

У самој завршници Португалци су кренули на све или ништа, што "Орлови" кажњавају у последњем минуту комбинацијом Коцића и Симића за коначних 3:1.

Србија ће у четвртфиналу играти са Украјином, која је у групи Б савладала Мађарску 6:3, али је у борби за прво место била немоћна против фаворита Шпаније која је славила 4:1.

"Орлови" ће против Украјине да играју у уторак, вероватно од 21 час.

Б92, М. К.

Ковачевић: Играчи оставили срце на терену
Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић рекао је да екипа победом над Португалијом (3:1) направила велики корак ка највећем успеху у историји и пласману у полуфинале Европског првенства.

"Тешко је све емоције сложити, о овоме смо сањали. Направили смо промоцију футсала каква до сада није виђена на шампионатима. Момци су оставили срце и победили противника који спада у сам врх светског футсала", рекао је Ковачевић на конференцији за медије после утакмице.

Ковачевић је посебно апострофирао амбијент у Арени пред више од 11.000 гледалаца.

"Атмосфера је била феноменална, инспиративна.... Мађионичар Рикардињо је урадио нешто несвакидашње, али и наши мајстори су имали доста сјајних потеза. За два дана нас чека још важнији дуел и шанса да се после девет година пласирамо први пут у полуфинале", рекао је селектор и похвалио стрелца Младена Коцића.

"Разговарали сми пре меча и рекао сам му да ће га одлучити. Сазрео је као играч и човек, скоро се оженио и увеличао себи тренутак. По мени може још више и у будућности ћемо од њега још више очекивати", поручио је селектор "орлова".

Ковачевић већ заборавља вечерашњи меч и окреће се утакмици са Украјинцима.

"Најважније је да се опоравимо и спремимо за Украјину. Гледали смо их и знамо како играју, нема тајни. Биће борба до последњег даха", закључио је Ковачевић.

Селектор Португалије Хорхе Браз истакао је да је меч пун садржаја
"Веома добро смо стартовали, били организовани, али је Србија сачекала нашу грешку у финишу. Велика победа Србије и магија Рикардиња су одсликали утакмицу", закључио је Браз.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести